Кметът на София Йорданка Фандъкова е подписала договори с Министерството

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова е подписала договори с Министерството
Коментари Харесай

София получи от правителството 151 млн. лева за ремонти в центъра

Кметът на София Йорданка Фандъкова е подписала контракти с Министерството на районното развиване и благоустройството, с които общината ще получи безплатно 151 млн. лв. 4 плана за поправки в центъра на града. Парите се отпускат по оперативната стратегия " Региони в напредък ".

Проектите са за 173.5 млн. лв., като за осъществяването им Столичната община отпуска от бюджета си 23 млн. лв., споделя Фандъкова, представена от " Фокус ".

Основната част от средствата са за ремонтите за над 82 млн. лв. на зоната към ул. " Граф Игнатиев ", площадите " Славейков ", " Гарибалди ", църквата " Св. Седмочисленици ", пространството към катедралния храм " Александър Невски " и реконструкцията на трамвайното трасе на линия 5. Процедурите за избор на реализатор и по трите плана към момента вървят. Очаква се ремонтът по ул. " Граф Игнатиев " да стартира през лятото на тази година.

Други 46 млн. лв. ще бъдат дадени за пазаруването на 13 нови трамвая, които ще бъдат доставени от " Шкода ", откакто компанията завоюва публичната поръчка. " Процедурата завърши. В момента има обжалвания ", споделя Фандъкова след подписването на споразуменията.

Кметът на София е съобщила и че с парите ще се ремонтира трамвайното трасе по ул. " Каменоделска ". Общината възнамерява да вложи и 2.5 млн. лв. в планове за обществена интеграция, като ще предлага и 7 нови услуги за децата лишени от родителска грижа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР