Кметът на район Централен Георги Стаменов поиска право на отговор,

...
Кметът на район Централен Георги Стаменов поиска право на отговор,
Коментари Харесай

Стаменов: С диалогичност постигаме резултати в район Централен

Кметът на регион " Централен " Георги Стаменов изиска право на отговор, по отношение на обява в нашата медия. Публикуваме го без редакторска интервенция:

Във връзка с обява без създател на страницата на Plovdiv24.bg от 24.04.2018 година със заглавие " Район " Централен " живее в ерата на най-слабия си и слабохарактерен кмет " смятам, че по един неприемлив за обективната публицистика метод се излагат безусловно погрешни изказвания и непроверени условия.

На първо място желая да отбележа, че разрешаването на казиното, за което споменавате в материала, е от компетентността на Община Пловдив. Ако имате противоречие или несъгласие по отношение на неговото създаване, се постанова да се обърнете към тях.

По отношение на изказванията за " оттегляне пред група пенсионери ", по отношение на построяването на детска площадка на ул. Капитан Райчо 42-44, то намирам същите за напълно неоснователни. Считам, че диалогичността следва да бъде неразделна част от държанието на един политик в модерно европейско и демократично общество, като чуването на другите отзиви измежду жителите е гаранция за транспарантно ръководство при вземането на решения в полза на допустимо най-широк кръг лица.

В администрацията на регион " Централен " на 19.04.2018 година бе извършено публично разискване на плана за създаване на детска площадка, в границите на което бе реализирано цялостно единогласие от всички заинтригувани страни, които персонално се убедиха в качествата на плана, който предлага едно уравновесено решение и не ощетява нито зелените площи в града, нито местата, планувани за децата, като в това време обезпечава един актуален образ на междублоковите пространства и облекчава обстановката обвързвана с дефицита на паркоместа. 

В резултат на разискването на 23.04.2018 година бе даден старт на построяването на детската площадка, след което ще бъде изпълнено и плануваното благоустрояване на този регион.      

През последните две години на територията на " Централен " са построени 9 детски площадки, като още няколко са в развой на планиране или създаване. Направени са над 500 нови паркоместа, възобновени са голям брой тротоари и улични настилки, построено е ново улично осветеление.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР