Кметът на Раковски Павел Гуджеров направи символичната Първа копка на

...
Кметът на Раковски Павел Гуджеров направи символичната Първа копка на
Коментари Харесай

В Раковски направиха първа копка на нова детска градина

Кметът на Раковски Павел Гуджеров направи символичната " Първа копка " на новото крило към детска градина " Щастливо детство ".

Заедно с представител на фирмата-изпълнител, той даде началото на новия общински капиталов обект.

" За построяването на новата постройка община Раковски ще тегли заем. Държа да кажа, че това е най-хубавото нещо, за което могат да бъдат употребявани привлечени средства. За нас е от първостепенно значение да обхванем всички деца и да има място за всяко в детските градини. " - откри тържеството Гуджеров.

Депутатът Младен Шишков поздрави кмета Гуджеров за водената от него политика за обезпечаването на нови места в детските градини. " Това е и държавна политика. Образованието е сложено като топ приоритет на сегашното  ръководство на страната. За нашата община това е четвъртата детска градина за последните 10 години, което е доста добър знак, че младежите остават да живеят и работят в  Раковски. " - добави Шишков.

Председателят на общинския съвет в Раковски Георги Лесов също не спести похвалите си към работата на кмета Гуджеров и неговия екип. " За мен през днешния ден е дребен празник, изпълнен с наслада и удовлетворение. Не е загадка, че и двете ми деца посещават тази детска градина. Днешният ден е още едно доказателство, че нещата, които сме дали обещание при започване на мандата стават действителност. " - съобщи Лесов.

В наличието на управлението на общинската администрация зам.кметовете Татяна Бакова, Йовко Романов и Божидар Стрехин, ръководителя на общинския съвет в Раковски Георги Лесов, националният представител Младен Шишков и  общинския консултант Иван Рангелов, отец Румен направи благослов за здраве и сполучливо довеждане докрай на обекта.

Проектът за идната пристройка, включваща две нови култивиран групи и физкултурен салон към детската градина е напълно финансиран от общинския бюджет и е на стойност 600 000 лева Срокът на осъществяване е 156 календарни дни. Обектът ще съставлява пристройка на нова постройка към детска градина " Щастливо детство ", която ще поеми две нови култивиран групи и физкултурен салон, посредством директна връзка сред съществуващата и новата постройка посредством топла връзка.

На главният вход към постройката ще  ще бъде обезпечена и рампа за хора с увреждания. Сградата ще бъде двуетажна, като на първия етаж ще има кабинет, санитарни пространства, кухня, антре към кухня, гардеробно, склад към гардеробното, помещение за деца, включващо зони за игра, хранене и спално помещение, тоалетна за деца, стълбищна клетка, кулоар, физкултурен салон и предверие към салона.

На вторият етаж на новопостроената детска градина ще бъдат построени два кабинета, санитарни пространства, тоалетна за деца, помещение за деца, включващо зони за хранене, игра и спално помещение, гардеробно, склад към гардеробно, кухня и предверие към кухнята.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР