Кметът на Пловдив Здравко Димитров подаде оставка като член на

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров подаде оставка като член на
Коментари Харесай

Пловдивският кмет уважавал Борисов: Никога не съм влизал в задкулисие!

Кметът на Пловдив Здравко Димитров подаде оставка като член на ГЕРБ, само че преди ден настоя, че няма да си тръгне от градоначалническото  място в града под тепетата.

Той разяснява, че не е търсил борба с партията, която го издигна за поста, само че има доста планове, които би трябвало да се довършат.

" Никога не съм влизал в задкулисие ", отсече градоначалникът пред bTV и продължи: " Лоша дума за господин Борисов от мен няма да чуете ".

Тeзи му думи обаче идват на фона на апела на водача на ГЕРБ – да си тръгне от поста поради забавения градеж на стадион " Христо Ботев ".

Димитров към този момент отхвърли обвиняванията на Бойко Борисов и изясни, че общинският съвет на Пловдив е посочен от предшественика му Иван Тотев и той се опитвал с диалогичност и доста балансиране да работи.

За градежа на стадионите кметът съобщи, че парите не стигат.

" За стадион " Ботев " няма задоволително пари. Бяха отпусни 25 милиона, тогава цената беше 53 милиона и трябваше страната да се намеси, тъй като община Пловдив нямаше по какъв начин да поеме всичко. Бяха отпуснати 25 милиона за стадион " Ботев " и 12 милиона за стадион " Локомотив ". Пари за довършването на плановете до дъно нямаше тогава. Търсим още способи за финансиране ".
По обявата работи: Златко Желев
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР