Кметът на Пловдив Здравко Димитров и пловдивчани ще запалят светлините

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров и пловдивчани ще запалят светлините
Коментари Харесай

Светлините на коледното дърво ще грейнат тази вечер в Пловдив

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и пловдивчани ще възпламенят светлините на Коледното дърво в града довечера, оповестиха от пресцентъра на общинската администрация.

По традиция Коледното дърво се намира на пл. " Стефан Стамболов ". Елхата е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клонки и е направена от единствения на Балканите производител на изкуствени елхи в Раковски.

Пловдивската елха тежи към един звук, а дружно с украсата доближава 1,5 тона . Светлините на Коледното дърво, което е закрепено на покрития шадраван пред постройката на общинската администрация ще бъдат запалени в 17:30 часа, след което кметът насочи привет към своите съграждани.

Ще му оказва помощ и Дядо Коледа, който ще забавлява децата и техните родители и в празничните дни от 24 до 26 декември , когато на откритата сцена пред общината ще се изявят надарени пловдивски деца.

За първи път тази година ще има и специфичен ъгъл, направен от възпитаниците на Националната гимназия за театрални и екранни изкуства в Пловдив, където всички искащи - дребни и огромни могат да си създадат фотоси за спомен измежду красивата празнична декорация, и несъмнено с Добрия дъртак. Празнично ще бъдат украсени и други обичани за пловдивчани места.

" Запалването на светлините на Коледното дърво на пл. " Стефан Стамболов " е един хубав миг, който се трансформира в традиция за Община Пловдив, предстояща с неспокойствие от децата. Коледа е времето на положителните пожелания, тъй като тя носи чувството за нещо свидно и благо, за фамилен уют и топлота.

Време, когато целият свят грее с милиони светлини. Коледа носи чувство за вяра и ново начало. Надявам се Новата година да бъде по-добра за всички нас! ", е споделил Здравко Димитров.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР