Кметът на Пловдив подписа декларация за присъединяване към Мрежата на

...
Кметът на Пловдив подписа декларация за присъединяване към Мрежата на
Коментари Харесай

Пловдив се присъедини към мрежата на Балканските градове В40

Кметът на Пловдив подписа декларация за присъединение към Мрежата на балканските градове В40 в наличието на председателстващия мрежата - кмета на Истанбул Екрем Имамоглу.

" Включването в организацията В40 е израз на решимостта на общностите и техните водачи да подхващат значимите стъпки с отговорност към бъдещето на района. Организации като тази потвърждават, че обединяванията на институциите, които са най-близо до хората, са стъпки в вярната посока за децентрализация и най-сигурният метод да следим пулса на обществото “, съобщи след парафирането на декларацията кметът Димитров.

" Уважаеми кметове, имам вяра че с вашето присъединяване Мрежата на балканските градове В40 ще стане доста по-силна и опциите за районно съдействие ще се развиват доста по-динамично в името на благополучието на нашите жители “, съобщи от своя страна кметът на Истанбул Екрем Имамоглу.

По време на церемонията, която се организира в София, градоначалникът и кметът на Истанбул прецизираха детайлности за визитата на в столицата на Турция, на която пловдивска делегация, водена от кмета, отпътува през днешния ден. В рамките на това работно посещаване в Истанбул ще бъде разисквано стартирането на авиолиния Пловдив-Истанбул. 

Освен Пловдив към В40 се причислиха още Столична община, Бургас, Велико Търново, Димитровград, Троян, Раковски, Карлово, Сливен и Карнобат.

Мрежата на балканските градове B40 (Balkan Cities Network В40) е публично учредена по самодейност на кмета на Истанбул Екрем Имамоглу в края на ноември 2021 година Кметове и представители на 25 града от 11 балкански страни тогава поставиха подписите си под учредителната декларация на самодейността под мотото " По-добро съдействие – по-добро бъдеще “.

Учредители на Мрежата на балканските градове В40 са кметовете на Истанбул, Белград, Атина, Сараево, Солун, Подгорица, Кърджали, Котор, Сплит, Лакташи, Дубровник, Тирана, Дурас, Скопие, Патра, Къркарлери, Шкодра, Одрин, Текирдаг, Трикала, Пула и представители на общините Констанца, Чанаккале, Прищина и Призрен.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР