Кметът на плевенското село Буковлък Георги Божинов се оплака от ...

Кметът на плевенското село Буковлък Георги Божинов се оплака от

Кметът на Буковлък е привикан в полицията след сигнал за купуване на гласове - 112

Кметът на плевенското село Буковлък Георги Божинов се оплака от полицейски напън единствено час след началото на изборния ден, откакто е бил привикан по съмнение за пазаруване на гласове. 

Според поданици на селото полицейското наличие е по-засилено от другите обитаеми места.

" Тази нощ служители на реда са разпитвали кмета на селото дали раздава дърва против гласоподаване в изгода на избрана политическа мощ ", описа живеещ в Буковлък пред Българска национална телевизия. 

" Вчера нашият кмет беше привикан да го разпитват по нощите дали се купуват гласове. Беше му изработен протокол да не се занимава с изборите. Уж били раздавани дърва. От нощес от 12 часа цялото село е барикадирано от служители на реда и жандармеристи в опит да притиснат хората да не излязат да гласоподават. Питам на какво съображение - в 21. век живеем - е този полицейски напън ", добави той.

Кметът на Буковлък изясни, че е бил привикан в Първо районно управление (на МВР) поради сигнал, че раздава дърва за изборите: " В дома ми имаше полиция от 2:30 до 7:30 ч. Какво съм направил? Полицията стартира да ревизира колите, номерата на хората. Спират всяка кола. Има и цивилни патрули ".

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен отхвърлят за засилено полицейско наличие в селото.

Източник: offnews.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg