Кметът на Плевен Георг Спартански и Секретарят на Община Плевен

...
Кметът на Плевен Георг Спартански и Секретарят на Община Плевен
Коментари Харесай

Кметът на Плевен се срещна с наблюдатели на предстоящите парламентарни избори от ОССЕ

Кметът на Плевен Георг Спартански и Секретарят на Община Плевен Паулина Кирова се срещнаха през днешния ден с дълготрайни наблюдаващи на идните избори за Народно заседание от Организацията за сигурност и съдействие в Европа /ОССЕ/. Ирмели Виено /Финландия/ и Мехмет Екинджи /Турция/ ще реализират наблюдаване на парламентарния избор на територията на Северозападния район.
Важна тематика на диалозите беше обстановката, произлизаща от Коронавирус рецесията, в изискванията на каквато за първи път се организират избори за парламент, и провокациите пред уредниците на вота. Наблюдателите зададоха въпроси по отношение на намаляващия брой на населението; прогнозите за изборна активност; изборната методология; организацията на вота по места; координацията сред институциите и органите, ангажирани с изборите; провеждането на предизборна агитация; готовността за гласоподаване с преносими урни. Те демонстрираха интерес и към практиката за практикуване на избор в местата с плътно малцинствено население, както и към наклонността за „ пазаруване на гласове ”.

Ирмели Виено и Мехмет Екинджи се срещнаха и с работата на екипа на Община Плевен, ангажиран с подготовката и провеждането на парламентарния избор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР