Кметът на Перник Вяра Церовска разкри интересен факт по време

...
Кметът на Перник Вяра Церовска разкри интересен факт по време
Коментари Харесай

Кметицата на Перник хвърли бомба за Васил Левски!

Кметът на Перник Вяра Церовска разкри забавен факт по време на събитието на " Стандарт " в града - " Урок по родолюбие ". Церовска разгласи, че Васил Левски се е крил в къщата на прабаба й.  По време на обиколката си из България в организирането на секрети комитети, Апостола се появава и в Брезник. Той попада в къщата на моята прабаба и декларира, че ще се върне още веднъж, с цел да направи скришен революционен комитет. По-късно обаче той не се реализира ", показа Вяра Церовска.



Кметът разгласи с горделивост, че Община Перник има заслуга за издаването на неповторимо произведение - " Васил Левски " в изкуството " и един от петте града в страната, който е спечелил финансиране от Министерството на културата за честванията на 180 годишнината от рождението на Апостола на свободата.

Областният шеф Ирена Соколва поздрави управлението и учениците за включването им в тази самодейност, припомняща великите подвизи на Левски и неговите незабравими каузи. Тя показа с тях и мемоари от своето детство, когато за първи път е чула за Левски.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР