Кметът на пазарджишкото село Ветрен дол предупреди жителите на селището,

...
Кметът на пазарджишкото село Ветрен дол предупреди жителите на селището,
Коментари Харесай

Село ще спре административните услуги поради липса на консумативи

Кметът на пазарджишкото село Ветрен дол предизвести жителите на селището, че може да спре админиcтративните услуги от първи октомври. Причината – кметството няма средства за консумативи, с цел да работи обикновено.

Кметството няма средства да купи хартия, тонер, лепило, даже пощенски марки. А без тях работата на администрацията е невъзможна.

Кметът Димитър Христосков казва, че от частичните избори през март тази година до момента са отпуснати 100 лева на кметството. Жителите на Ветрен дол са подготвени да стачкуват и си изясняват финансовия недостиг с неприятните връзки сред кмета на селото с този на огромната Община Септември.

Кметът на Септември Васка Рачева отказа изявление. Общината отговори документално:

" Няма никакви учредения за страховете на жителите на село Ветрен дол, че ще останат без административно обслужване. От началото на годината  до края на август за действието на кметство Ветрен дол от община Септември са преведени 43 927 лева “.

Димитър Христосков незабавно дава отговор, че с цитираната сума се заплащат неговата заплата, както и на още няколко чиновници в кметството. А също и таксите за СОТ, ток, вода и интернет. Затова няма пари за писалищен консумативи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР