Кметът на Париж Ан Идалго, кандидат на френските социалисти за ...

Кметът на Париж Ан Идалго, кандидат на френските социалисти за

Ан Идалго откри кампанията си за президент на Франция

Кметът на Париж Ан Идалго, претендент на френските социалисти за президентските избори следващата година , откри публично акцията си на протест в Лил. Тя беше излъчена за претендент на първичните избори на партията.

„ Победа на левицата е допустима “, съобщи претендент - държавният глава на френските социалисти Ан Идалго, откривайки акцията си пред 1000 съпартийци и симпатизанти в Лил.

Тя даде обещание да се бори всеки ден за повече гласове, с цел да се наложи като опция на сегашната френска политика с приоритети, свързани със обществената и екологичната политика и прогреса и битка против неравенството и националното самозатваряне.

Ан Идалго беше избрана с огромно болшинство от съпартийците си, към този момент французите ѝ дават 5-6% гласове, съгласно изследванията .

Дългогодишен кмет на Париж, тя е упреквана, че не познава добре Франция отвън столицата, както и че води политика прекомерно близка до тази на някогашния държавен глава Франсоа Оланд.

Засилването на акцията на Идалго наподобява мъчно при конкуренцията на претендента на крайната левица Жан-Люк Меланшон и водача на зелените Яник Жадо.

Месеци преди изборите левицата във Франция остава силно раздробена, с цел да се надява на победа.

Източник: bnr.bg