Кметът на Отава разкри, че е гей – новина, която

...
Кметът на Отава разкри, че е гей – новина, която
Коментари Харесай

Кметът на Отава Джим Уотсън призна, че е гей

Кметът на Отава разкри, че е гей – вест, която идва в навечерието на седмицата на Гей прайда в канадската столица, заяви Агенция Франс Прес.

" Аз съм гей. Тези две думи ми лишиха съвсем четири десетилетия, с цел да ги изрека, само че както се споделя, " По-добре късно, в сравнение с в никакъв случай ", написа Джим Уотсън в писмо, оповестено във вестник „ Отава ситизън “.



58-годишният Уотсън, който е кмет от 2010 година, напомни, че е бил свенлив младеж, който се местел и сменял учебните заведения постоянно, което му пречело да има другари.

Това беше през 70-те години на предишния век, време, в което „ съвсем нямаше запаси, които да дават насоки или помощ или просто да поговориш “, отбелзва Уотсън.

След като приключил университет, той съобщи, че се е отдал на работата си. Депутат от провинцията от 2003 до 2010 година, той също е бил градски консултант и министър в провинциалния кабинет.

„ Като виждам обратно към живота си, да не разкрия това по-рано беше огромна неточност от моя страна “, написа той.

" Нежеланието ми не ми разреши да пребивавам живота си толкоз цялостен с обич и завършения, колкото моите гей другари, които бяха по-смели, в сравнение с в миналото бях. "

Премиерът Джъстин Трюдо приветства " смелите думи на Уотсън ", заявявайки, че те " ще вдъхновят жителите на Отава и всички канадци, да се усещат свободни да бъдат себе си ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР