Кметът на Общината Огнян Ценков провери опасни участъци територията на

...
Кметът на Общината Огнян Ценков провери опасни участъци територията на
Коментари Харесай

Кметът на Видин инспектира села заради повишените нива на реките

Кметът на Общината Огнян Ценков ревизира рискови сектори територията на община Видин по подадени сигнали, свързани с повишаване равнището на реките, в резултат на снеготопенето и изобилния дъжд в сряда вечерта.
В село Буковец от канала за отводняване на високопланински води, които се вливат в река Войнишка, са наводнени дворовете на няколко къщи. Около сериозния сектор е построена защитна стена от 90 броя чували с пясък.
В село Градец остарялото корито на река Тополовец при местността „ Казанджийницата” е излязла от коритото си, като е наводнила дворовете на къщите в непосредствена непосредственост до реката. И за там Общината изпрати чували с пясък, които да попречват оттичането на водите към селото.
Авария в тръба в дигата на река Делейнска до моста по пътя към с. Рупци, зародила през днешния ден, е предизвикала заливане на аграрни земи. Екипите на Община Видин, Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” и Напоителни системи тампонираха с чували пробива, с цел да се ограничи интензивността на изтичащата вода.
В с. Иново равнището на възобновения сектор на скъсаната преди няколко години дига е по-ниско от равнището на главната. Това постанова надграждането на оборудването с чували с пясък. За тази цел Община Видин е доставила 200 чувала с пясък за обезпечаване сигурността на дигата.
В края на работния ден кметът Огнян Ценков издаде заповед за непрекъснато наблюдаване на водните равнища и положението на всички хидротехнически уреди, както и на сериозните сектори от речните кревати, заливните зони в землищата и положението на пътищата по отношение на усложнената хидрометеорологична конюнктура.
Предприети са дейности за попречване на възможни спешни обстановки в обитаемоте места на Общината.
Създадена е организация за активизиране на службите на Община Видин за предприемане на дейности при пораждане на усложнена конюнктура.
В складовата база на Общината е обезпечен запас от чували с пясък, който да бъде употребен при нужда.
В момента ситуацията в проблематичните сектори на обитаемоте места е овладяно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР