Кметът на Общината Огнян Ценков бе гост на официалната церемония

...
Кметът на Общината Огнян Ценков бе гост на официалната церемония
Коментари Харесай

Община Видин подкрепя инвестициите на местния бизнес

Кметът на Общината Огнян Ценков бе посетител на формалната гала „ Първа копка “ на обект „ Бензиностанция, ТИР паркинг, локално платно и пътни връзки “, който се намира наоколо до Дунав мост Видин-Калафат, в землището на село Антимово. На събитието участваха Видинският митрополит Даниил, заместител регионалният шеф Лъчезар Попиванов, ръководителят на Общински съвет – Видин Генади Велков, поданици на Антимово и доста посетители.
Валери Циков, шеф на компанията „ БУЛНЕФТ ГАЗ “, която е притежател на обекта, приветства гостите и изрази увереността си, че откриването на комплекса ще способства за още нови вложения и за бъдещото развиване на района. Предприемачът заяви, че работи върху още няколко плана от този вид и благодари на видинския кмет и на Общината за съдействието.

Огнян Ценков също поздрави присъстващите и съобщи: „ Община Видин постоянно е подкрепяла капиталовите планове, тъй като един от поетите задължения е стопански да развиваме района. Подготвили сме няколко оферти за изменение на общите устройствени проекти и разработване на подробни устройствени проекти – проекти за регулация и застрояване, които са минали през решение на Общинския съвет и това е началото, което слагаме за осъществяване на тези капиталови планове “. Той акцентира, че през днешния ден виждаме изгодата от построяването на Дунав мост 2, че следва строителството на магистралния път до Ботевград и всичко това носи сигурност на бизнеса да влага. Пример в този смисъл дава Валери Циков с откриването на строителната площадка на бензиностанцията, както и с бъдещите си проекти за вложения в региона на селищата Антимово и Покрайна и на град Видин. Огнян Ценков добави още, че интензивно се работи по отношение на минералните извори в село Сланотрън: „ Изминали сме цялата процедура до придобиването на благосъстоятелност и след това ще стартира процедурата за привличане на вложения. Сега Община Видин прави значими стъпки за икономическото развиване на нашата територия, както и за развиването на образованието, културата, туризма и всички останали сфери. И аз смятам, че 2019 година ще бъде в действителност годината на забележимите резултати “.

Водосвет за триумф на новата облага отслужи Видинският епископ Даниил. След това притежателят на компанията и гостите на събитието се насочиха към строителната площадка на обекта, където бе направена първата копка и се поздравиха с сполучливото начинание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР