Кметът на Община Видин Огнян Ценков провери на място, заедно

...
Кметът на Община Видин Огнян Ценков провери на място, заедно
Коментари Харесай

Гребната база във Видин се ремонтира с бързи темпове

Кметът на Община Видин Огнян Ценков ревизира на място, дружно със заместник-кмета инж. Цветан Асенов, по какъв начин протичат ремонтните действия на Гребната база. При визитата бе открито, че е възобновена в целокупност колонадата под постройката, обработени са местата с нарушено бетоново покритие, като авансово е направена антикорозионна отбрана на откритата армировка. Цялостен ремонт е изработен на носещата структура и покрива. Подновена е настилката, шпакловат се и боядисват стените на спортния салон. Вече са подготвени две бани, две съблекални и два санитарни възела на първия етаж; треньорската стая; фоайетата; коридорът; осем стаи от хотелската част на втория етаж са актуализирани и ремонтирани; сменена е по-голямата част на дограмата на постройката и пространствата. Изцяло е сменена ВиК инсталацията, модифицирана е ел. инсталацията и част от нея е сменена.
Кметът изрече своята задоволеност от положителната работа досега. “Гребната база е значим състезателен обект, който има извънредно значение за развиването на водните спортове и водния туризъм в нашия град.Затова ние направихме нужното за нейното възобновяване. Разкриването на нови работни места, основаване на по-добри условия за спорт, построяването на филиала на Русенския университет ни водят малко по малко към общата цел – да задържим и притеглим младежите, като им вдъхнем вяра за едно по-успешно бъдеще “ – сподели той.
Стефан Илиев, треньор на спортния клуб по кану-каяк „ Ванто-Видин”, благодари на кмета на Общината за възобновяване и поддръжката на постройката. Той акцентира, че с ремонта на Гребната база ще се основат прелестни условия и стимулират младите спортисти да упражняват и да реализират още по-големи триумфи.
Средствата за ремонта са включени в листата на финансовите разноски за 2018 година и са в размер на 334 175, 50 лв. с Данък добавена стойност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР