Кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров и началникът на

...
Кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров и началникът на
Коментари Харесай

Кметът на Вършец награди момиче за доблестна постръпка

Кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров и началникът на районно управление (на МВР) „ Полиция “ - Вършец гл. контрольор Димитър Мишонов наградиха локалната жителка Таня-Мари Димитрова.
Наградата се връчва за благородната й постъпка, която е заслужен образец за проявено публично държание и героизъм и ще подсети на хората да извършват своя цивилен дълг.
В края на месец май 14-годишната Таня-Мари Емилова Димитрова намира в градския парк на Вършец мобилен телефон – смарт телефон SAMSUNG J7 и го предава на чиновници на районно управление (на МВР) – Вършец, патрулиращи в региона, с цел да бъде върнат на притежателя.
Полицаите реагират навреме, открит е притежателя и телефона му е предаден с квитанция.
Действието на това младо момиче е образец за положително образование и висок морал и дава образец на близките. Намереният смарт телефон е скъпа движимост, само че все пак Таня-Мари не е взела телефона, а е направила това, което е редно в този случай – да уведоми полицейските чиновници и да съобщи откритата движимост.
Началникът на районно управление (на МВР) „ Полиция “ – гр. Вършец Димитър Мишонов връчи на госпожица Димитрова благодарствено писмо и плакет от името на шефа на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи Монтана ст. комисар Ивайло Антонов, а кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров подари на Таня-Мари Димитрова състезателен брич за езда, като подаръкът напълно не е инцидентен. Само преди броени дни, осмокласничката от СУ „ Иван Вазов “, състезателка от Клуб по конен спорт „ Вършец 2014 “ завоюва две втори и едно пето място с кобила Вилвет Принцес в Бронзовия тур от надпреварите за Купата на нациите от Световната купа по конен спорт, извършени в Божурище, в които взеха присъединяване представители от 10 страни.
Градоначалникът благодари на родителите на детето за положителното фамилно образование и високите морални полезности, които Таня-Мари има и изрази гордостта и задоволството си, от това, че тя показва почтено Вършец и разпространява името на града във всички международни и национални конни надпревари, в които взе участие. Инж. Лазаров пожела на младата състезателка здраве, триумфи и високи достижения в региона на конния спорт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР