Кметът на Община Тетевен - д-р Мадлена Бояджиева, подписа поредните

...
Кметът на Община Тетевен - д-р Мадлена Бояджиева, подписа поредните
Коментари Харесай

Кметът на Тетевен: ,,Скоро ще стартира проектът за ремонт на централния площад в Тетевен“

Кметът на Община Тетевен - доктор Мадлена Бояджиева, подписа следващите два нови контракта с Държавен фонд,,Земеделие “, осигуряващи 100% безплатна финансова помощ. Единият от тях е за ремонт на централния площад в града, а другият планува създаване на спортна площадка в с. Български извор.
,,След сполучливото осъществяване на Националната стратегия за енергийна успеваемост, от която се възползваха близо 1000 души и обновяването на НПГГСД „ С. Младенов “, ремонтирахме и редица дребни и огромни улици на територията на цялата община. В града обновихме и продължаваме да обновяваме централните улици, сменихме тротоарната настилка по улица „ Христо Ботев “, против постройката на общинска администрация. В момента тече реновирането и на постройката на читалището и на СУ „ Георги Бенковски “. Част от ул. „ Иван Вазов “ след ремонта стана пешеходна зона, закупи европейски образ и придаде на Тетевен нова визия и лъчение, което беше следващото доказателство, че вървим в вярната посока – възобновяване на съществени улици в града и на централната градска част “ - разяснява доктор Бояджиева във връзка на последните планове в общината.
Проектът за реорганизация, възстановяване и благоустрояване на централния градски площад е на стойност 777 160,39 лева Основните действия плануват построяването и оборудването на площада, слагане на шадраван с водни резултати и художествено осветяване, които да допринесат за подобряването на централната градска част. Срокът за осъществяване на плана е до 36 месеца, считано от датата на сключване на контракта.
Проектът за създаване на спортна площадка в с. Български извор е на стойност 96 969,99 лева Основните действия по този план са свързани с построяването и оборудването на спортна площадка с игрище за футбол, спортна секция с фитнес уреди навън, в прилежащия терен на ОУ „ В. Левски “ в с. Български извор. Срокът за осъществяване още веднъж е до 36 месеца, считано от датата на сключване на контракта.
И двата плана са финансирани по Подмярка 7.2 – „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “ от Мярка 7 – „ Основни услуги и възобновяване на селата в селските региони ” от Програма за развиване на селските региони /ПРСР/ 2014 – 2020 година, съфинансирана от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР