Кметът на община „Родопи” поздрави всички именници Жителите на родопското село

...
Кметът на община „Родопи” поздрави всички именници
Жителите на родопското село
Коментари Харесай

В село Извор честват своя покровител – Свети Илия

Кметът на община „ Родопи” поздрави всички именници

Жителите на родопското село Извор празнуват своя настойник – Свети Илия. Днес те посрещат посетители в домовете си и раздават курбан за здраве и запазване на реколтата от градушки и други бедствия.

Празникът почете кметът на община „ Родопи” Павел Михайлов. Гост в Извор беше и ръководителят на общинския съвет Георги Цанков.

В храма, отдаден на Свети Илия те възпламениха свещ с молитва за здраве и благословение. Църквата се намира при започване на селото и от епохи храмовият празник е прераснал в църковен събор и празник на цялото село.

„ Община „ Родопи” постоянно е тачела традициите си и ще продължи в този патриотичен дух. Като кмет имам вяра, че би трябвало да бъда измежду хората - освен да вземам решение проблемите им, само че и да бъда измежду тях и на празниците. Днес на това свято място се събират хора с концепцията, че са една общественост. Тази концепция сплотява хората и от нея зависи развиването на общината”, сподели Павел Михайлов и пожела да се събират все по този начин по хубави мотиви.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР