Кметът на община Родопи Павел Михайлов се ангажира да подкрепи

...
Кметът на община Родопи Павел Михайлов се ангажира да подкрепи
Коментари Харесай

Община Родопи ще финансира младия шахматен талант Андрей Иванов

Кметът на община " Родопи " Павел Михайлов се ангажира да поддържа финансово младия шахматен гений Андрей Иванов. 10-годишното момче, което е от Браниполе, се нуждае от средства, с цел да се яви на идните Европейско и Световно състезание. Той няма по какъв начин да отиде на тези шампионати, в случай че не се обезпечат нужните средства, които ще покрият таксите за присъединяване, самолетните му билети и хотел и самолетни билети за неговия татко, който да го придружи и поддържа.

" Една от главните политики, които ще следва община " Родопи " е да поддържа надарените деца, които живеят на територията на обитаемоте места от нашата община. Освен това, приоритет в бюджетната стратегия на общината е да заделя средства и за развиване на спортните обекти и облагородяване на местата за отдих ", сподели кметът Павел Михайлов. Михайлов застана на дъската против 10-годишния първенец, само че съперникът му се оказа по- мощен и съумя да приключи партията шах в отбрана Каро Кан за по-малко от 10 минути.

" Шахът е образован метод да изявиш своите благоприятни условия ", показа усещанията си от играта и опита си на шахматист Павел Михайлов.

Талантливото 10-годишно момче описа, че знанията и уменията в шахмата му оказват помощ извънредно доста в учебно заведение. Любовта на Андрей към играта се родила инцидентно. Бил единствено на шест години, когато дядо му, който живее в Македония, му преподал първите уроци на интелигентната игра. Днес шахматът му носи освен наслаждение, а и триумфи. Младият гений има 20 купи от влиятелни надпревари и над 50 медала.

В момента Андрей Иванов се състезава за пловдивския шахматен клуб " Чесбомб ", както и за македонския " Алкалоид ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР