Кметът на Община Родопи коментира трагичния инцидент в село Марково.Както

...
Кметът на Община Родопи коментира трагичния инцидент в село Марково.Както
Коментари Харесай

Кметът на Община Родопи с коментар за трагичния инцидент в Марково

Кметът на Община Родопи разяснява трагичния случай в село Марково.

Както съобщихме по-рано, при злополуката почина жена, а трима друши бяха ранени. По предварителна информация наоколо до селскостопански двор лек автомобил „ Форд ”, ръководен от 22-годишен, подхванал ляв завой и лишил преимуществото на лек автомобил „ Мицубиши ” с лидер на 44 години.

" За страдание е станала тежка злополука на кръстовището на Стопанския двор на Марково. Кръстовище, което като кмет на община се пробвам да урегулираме с кръгово, което да бъде по-безопасно. Имаме подготвен план. Днес имаше сесия на общинския съвет, на която беше признат план на Община Родопи и това кръгово кръстовище бе един от най-важните планове в финансовата стратегия за актуалната година. Много се надявах да го осъществяваме по най-бързия метод, само че поради предложение на общински консултант то бе сменено с различен план пред две седмици. Днес за благополучие бе гласувано това кръстовище въпреки всичко да бъде част от проектобюджета на общината и трябваше да стартираме реализацията му. Мисля, че имаме социална поръчка по Закон за обществените поръчки за установяване на реализатор, само че на каква цена ще го създадем към този момент е различен въпрос. ", уточни кметът пред кореспондент на GlasNews.

На мястото на нещастието бе и кметицата на селото Десислава Терзиева.

Тя уточни, че това кръстовище е най-важният обект за Марково от позиция на сигурността на жителите.

" Марково доста се разрасна като обитаемо място. Движението е извънредно интензивно. Тук на това място се събират четири лъча и непрекъснато основават предпоставки за случай. Екипите на Първо районно управление (на МВР) през ден патрулират в региона единствено с цел да се избегне подобен случай, на който през днешния ден станахме очевидци. ", съобщи Терзиева.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР