Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев, председателят на Общинския съвет

...
Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев, председателят на Общинския съвет
Коментари Харесай

В Разград представиха книгата на Бонка Цакова „Леканощници & други истории“

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев, ръководителят на Общинския съвет Стоян Ненчев и заместник-кметът Добрин Добрев бяха измежду множеството посетители на представянето на книгата „Леканощници & други истории“ на Бонка Цакова. Сборникът от текстове, оповестени най-вече в обществената мрежа Facebook, бе показан от неговия съставител и редактор Петър Пунчев. На процедура в представянето обаче опция да вземат участие имаха всички присъстващи със своите мемоари и усещания за умрялата предишния октомври авторка, която е дълготраен шеф на Оперативна програма ”Паркстрой ”, три мандата общински консултант, държавник, притежател на общинската премия „ За принос в локалното самоуправление ”.

Своите усещания за Човека, Професионалиста и Съратника Бонка Цакова показа и Кметът Денчо Бояджиев. Той си напомни както взаимната си работа с нея при започване на кариерите им, по този начин и през последните 14 години, в които осъществят концепциите си за възстановяване на визията на Разград. Кметът напомни и уменията на Бонка Цакова за работа с хора, основаването на добър екип в Оперативна програма ”Паркстрой ”, който продължава да твори хубост в градините на Разград.

Съмишленици на Бонка Цакова в разнообразните й ползи също описаха за въздействието й върху близките, за искреността и непримиримостта към фалша и несправедливостта, за познанията й в разнообразни сфери от живота, прочувствено осмислени и пресъздадени и в текстовете от книгата.

Съставителят на книгата Петър Пунчев описа, че се е срещнал с Бонка Цакова във Facebook, диалозите първо протичат като градивни разногласия, а по-късно намират общи ползи, той адмирира креативните й благоприятни условия и пробва да я убеди да издаде книга с текстовете си.

Спомени за майка си показа по-голямата й щерка Ирина Ганева, а с апел да четат писано слово, освен в интернет, към представителите на другите генерации, препълнили залата в Художествената изложба „ Проф. Илия Петров ”, се обърна по-малката й щерка Яна Николова.

Какво е научил от Бонка Цакова описа актуалният шеф на Оперативна програма ”Паркстрой ” Иван Борисов. Възторзите и разочарованията на футболния почитател Бонка Цакова напомни изпълнителният шеф на ПФК ”Лудогорец1945 ” Ангел Петричев. Бранимир Фиданов – ДиждейБранко пък си спомни общите им музикални ползи и знания. Поетесата Цонка Донева също показа страстите си от общуването с Бонка Цакова.

С екземпляри от книгата „Леканощници & други истории“желаещите могат да се снабдят в Регионална библиотека „ Проф. Боян Пенев ” – заяви шефът Димитър Петров, който бе водещ на представянето на книгата. Книгата може да се закупи и посредством родствениците на Бонка Цакова ето тук:.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР