Кметът на община Раковски Павел Гуджеров се обърна във Фейсбук

...
Кметът на община Раковски Павел Гуджеров се обърна във Фейсбук
Коментари Харесай

Католиците от Раковски към Радев: Сменете датата на изборите. Искаме спокоен и тих Великден

Кметът на община Раковски Павел Гуджеров се обърна във Facebook към президента Румен Радев във връзка датата 4 април, избрана с декрет на президента за идните парламентарни избори.

Припомняме ви, че в Раковски живее най - огромната католическа общественост в България, а на 4 април католиците честват Великден.

Гуджеров приканва президентът да промени датата на вота, с цел да могат вярващите да имат "един фамилен, спокоен, спокоен и християнски Великден ".

"Скъпи другари,

желая да споделя някои наши мисли и съждения във връзка оповестената дата за идните парламентарни избори.

Българският национален талант е споделил: "Сто баби хилаво бебе! ". Обикновено преди да се вземе обещано решение следва то да бъде премерено и следствията му да бъдат огледани от всички страни. Вземането на решение, обаче следва да зависи само и единствено от индивида, който го взима, а не от редица други съветници. За да изясня написването на този пост е доста значимо също да отбележа, че Конституцията на Република България от 1991 година (КРБ) вкарва независимост на религиозните вероизповедания.Тук ще си разреша да изтъквам нашия народен воин В. Левски: „ … една чиста и свята република, в която болгарин, турчин и евреин ще бъдат равни… “ След вчерашното решение, официализирано с декрет, на президента, обаче се оказа, че в нашата чиста и свята република всички са равни, само че има и някои „ по-малко равни “.

Тук имам няколко вметки:

Първо папа Николай пръв влиза в контакт с княз Борис, с цел да покръсти българския народ.

Второ папа Климент пръв благославя славянската писменост на Кирил и Методий.

Трето Анджело Ронкали (папа Йоан 23ти) изпросва от тогавашния папа Пий 12-ти стотици хиляди левове за построяването на храмове включително и Православни, лечебни заведения, учебни заведения и т. н., с цел да бъдат ремонтирани постройките в регионите наранени от чирпанското земетресение.

Четвърто папа Йоан Павел II афишира за блажени четирима мъченици за вярата и посещава Република България

Пето папа Франциск посещава Република България през 2019 година

Шесто по времето на турското иго от Ватикана в България постъпват голям брой дарения, с цел да обезпечат виталния цикъл на българските католици, които дарения несъмнено са раздадени и на православните братя.

Седмо Българския свещеник Петър Богдан Бакшев пръв написва писмена история на Българските царства.

Осмо българите католици първи вършат въоръжен опит за въстание срещу Османски подтисник. За информация Чипровско въстание от 1686 година

Девето стотици католически страни се молят всяка години за проведена аудиенция при папата, а България, даже бидейки православна страна има своята, забележете ЕЖЕГОДНА среща със Светия отец, всяка година в дните към 24ти май.

Тук ще си разреша една вметка още при започване на мандата си господин Румен Радев се опита да скъса връзките сред православни и католици, като едвам не вкара Република България в дипломатически скандал с Ватикана. Всички ние българи католици си спомняме за неправилно разчетения протокол. Тогава Н. Пр. Анселмо Гуидо Пекорари, апостолически нунций на Ватикана в България, ясно акцентира, че Ватикана в никакъв случай не е писала в нито един умишлен документ, че НЕ желае православният клир да взе участие във визитата на Република България във Ватикана. Напротив, сподели тогава нунцият, православните са наши братя. Очевидни, обаче никой от президентството не съумя вярно да разчете протокола и за това визитата се реализира без нито един представител на католическата черква в България и без нито един показал на клира на православната черква.

Уважаеми господин президент, ние българите католици най-вече обичаме две неща: Бог и нашата страна. Никога едното не върви без другото. Никога не избираме едното от тези две неща. Никога не сме били поставяни пред избора Бог или страната. Когато едно бебе се роди в българската католическа реалност то научава по едно и също време две неща: 1. Как да се моли от баба си и 2. Колко велика е нашата страна от дядо си. Така пораствайки детето се осъществя като заслужен християнин пазещ полезностите на страната. Гражданин, какъвто го изисква църквата и християнин, какъвто го изисква страната.

В една от речите си пред народа Исус Христос споделя: „ Кесарювото отдайте кесарю, а Божието – Богу “. Църквата ни учи на религия, добрина, мир и съгласие. Църквата ни умолява да демонстрираме достолепието на християнската вяра като отдаваме това, което би трябвало да отдадем на страната по-най достойния метод, с цел да бъдем същински жители на нашата страна.

Тук желая да Ви опиша една история. Първите християни не са имали празници. Не са имали Рождество Христово, нито Ивановден, Стефановден, Игнажден и така нататък Първите Християни са чествали два празника. Великден през седмицата и по-един необикновен метод Великден през годината. За това за нас християните не Коледа, а Великден Следва да бъде най-светлия християнски празник. За нас католиците към момента е по този начин. За огромна част от нас празникът стартира още от четвъртък преди Великден и трае и до понеделника след Великден.

Както нагоре акцентирах Нашия Спасител Исус Христос ни е посъветвал да отдадем „ кесарювото - касерю “, само че по какъв начин това да стане, в случай че в същия миг би трябвало да отдадем „ Божието – Богу “?!

Уважаеми господин президент, през съвсем всички 1300 години от своето битие, като се изключи едни специфични 45 години, България се е славила със своята религиозна приемливост. За информация: Българските евреи, по времето на Втората международна война; Отношенията сред елементарния мохамеданин и елементарния християнин по времето на турското иго, които по всичко проличава са се запазили и до днес; преминаващите през нашите земи рицари тамплиери и отношението към тях, като изключим едно по-специално прекосяване.

Сега, когато по всичко проличава, че посредством дейностите на държавното управление сме най-после на тази ужасна зараза, която ни донесе толкоз доста страдалчество, ние българите католици не желаеме нищо повече от един фамилен, спокоен, спокоен и християнски Великден.

Настойчиво апелирам сменете датата на на идните парламентарни избори ", написа еъе Facebook Гуджеров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР