Кметът на Община Пещера Йордан Младенов покани в заседателната зала

...
Кметът на Община Пещера Йордан Младенов покани в заседателната зала
Коментари Харесай

Кметът на Пещера направи отчет за втората година от мандата си


Кметът на Община Пещера Йордан Младенов предложения в заседателната зала на Общината на работна среща Обществения съвет, с цел да показа доклад за активността си през втората година от своя мандат.

Тук бяха представители на бизнеса, образованието, общественици, изявени спортисти, прависти и икономисти. На събитието участваха зам.-кметовете и секретарят на Община Пещера.

Младенов оцени като ползотворна работата си с представителите на съвета. Според него, работните срещи с Обществения съвет спомагат в градивен диалог да се доближи до реализиране и разрешаване на публично значими значими проблеми и акценти, които на собствен ред да доведат до качествено изменение на живота на хората в Пещера и двете съставни села. В презентация Младенов срещна присъстващите с задачите, изпълнени през годината в изискванията на Ковид епидемията.

Качествено ръководство, досегаемост на обществените услуги, обезпечаване на трудова претовареност на уязвими групи, нараснала успеваемост на Общинската администрация, основаване на модерни условия за развиване на спорт, подготвителна и спортна активност, рационализация на инфраструктурата и запазване на околната среда за подредена, чиста и зелена община Пещера, бяха част от акцентите, презентирани пред присъстващите.

По-късно Йордан Младенов отговори на сложени въпроси от членовете на Обществения съвет. Дебатите се конкретизираха върху надграждането на обществени услуги за популацията, развиването на спорта и културата, възстановяване на инфраструктурата и водоснабдяването и осъществяването на поетите задължения, включени в предизборната платформа на кмета.

Той увери присъстващите, че с тяхна помощ и дейната гражданска позиция и идея на популацията, ще продължи да работи в полза на съгражданите си, с цел да се изпълнят упованията на жителите в Пещера, Радилово и Капитан Димитриево. Визията е през идната година община Пещера да бъде все по-европейска – с образ, стандарт и действия, ръководена с бистрота, упоритост и правила.

Младенов благодари на присъстващите за дейните им цивилен позиции: „ Всичко, което реализираме, е с помощта на положителното партньорство сред администрация, Общински съвет, жители, институции и бизнеса в община Пещера “.

Кметът съобщи, че 2022 година ще е още по-ползотворна за Община Пещера. Той показа проектите си за идните действия през идната календарна година. Ще се търсят благоприятни условия за гратис посещаване на децата в детски градини, ще се продължат и обновят обществените действия, ще се работи за дейното развиване на културата и спорта. Предстои модернизирането и построяването на нова инфраструктура, образуване на спомагателни сектори за паркоместа, повишение на органолептичните качества на питейната вода, както и търсене на способи за финансиране и създаване на многофункционална спортна зала и ново футболно игрище.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР