Кметът на община Марица“ Димитър Иванов обеща на днешната сесия,

...
Кметът на община Марица“ Димитър Иванов обеща на днешната сесия,
Коментари Харесай

Обещаха детската градина в Костиево да е готова до Нова година

Кметът на община " Марица “ Димитър Иванов даде обещание на днешната сесия, че макар неточния реализатор, изцяло ремонтираната ДГ “Буратино “ в с. Костиево ще е подготвена до Нова година.

За тази цел средства за пускане на нова социална поръчка бяха пренасочени от построяването на  ДГ " Детелина “ в с. Строево, което ще се забави поради обжалването на един от участниците в състезанието.

Иванов изясни на общинските съветници, че актуализацията на бюджета се постанова тъй като компанията е дала със 120 000 лв. по-ниска цена от оповестената, явно, с цел да завоюва поръчката за забавачката в Костиево.

" Нито една друга строителна компания не се наема да реконструира постройката на тази стойност. “, уточни градоначалникът.

Той в детайли обясни за какво това няма да забави строителството на детската градина в Строево.

" Един различен реализатор, с чиято работа в с. Граф Игнатиево в Крислово и в Войводиново, община " Марица “ е имала доста кахъри, жали процедурата за избор на реализатор за детската градина в с. Строево. Той е изгубил делото в Комисията за защита на конкуренцията, само че е пуснал тъжба във Върховния административен съд, чието решение се чака през март. “, посочи кметът.

Той  акцентира, че средствата, които в този момент се вземат от градежа на новата забавачка в Строево, ще бъдат възобновени от бюджета за идната година, когато действително ще бъдат употребявани.

  " Общината не е платила нито стотинка на компанията, която провали ремонта на детската градина в Костиево. “, добави Димитър Иванов.

Той бе безапелационен, че ще търси отговорност от компанията по правосъден път.

" Няма да оставя нещата по този начин. Ще ги осъждам, само че считам, че единственото, което можем да вземем е държавната гаранция от 11 000 лв.. “, разгласи кметът на община " Марица “. Предложението бе гласувано единомислещо от общинските съветници.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР