Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова проведе на 26.05.2021 г.

...
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова проведе на 26.05.2021 г.
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч проведе работна среща с норвежка фирма по проекта за външно изкуствено осветление

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова организира на 26.05.2021 година първа работна среща за продан на опит и ноу-хау с Мортен Педерсен, представител на „ ЕМПИЕНЕРДЖИ “ ООД, сътрудник по плана „ Енергийно ефикасна рационализация на селищните системи за външно изкуствено осветяване на гр. Ловеч и с. Дойренци “. „ ЕМПИЕНЕРДЖИ “ ООД е частна компания от Кралство Норвегия с извънредно богат опит в работата по сходни планове, в това число с представители на обществени органи, за модернизиране на системите за външно изкуствено осветяване.
Гости бяха и Константин Георгиев и Пламен Балинов от Lior Tech Ltd., а от екипа на общината участваха инж. Петър Деков - началник на плана, и Нора Петкова, специалист " Информация и връзка ".
 Тържество в възхвала на Кирил и Методий се състоя в Ловеч Тържество в възхвала на Кирил и Методий се състоя в Ловеч
Тържество в възхвала на делото на Светите братя Кирил и Методий се състоя в Ловеч на 24 май. Денят на братята равноапостоли, на българс...
„ Ние извънредно доста разчитаме на този план, с цел да дадем повече светлина на популацията в Ловеч и Дойренци. Благодарим ви, че макар комплицираната конюнктура заради КОВИД 19, пристигнахте. Животът последователно се възстановява и вие сте доказателство “, сподели кметът Корнелия Маринова.

Кметът показа още какви опасения има заради съществуващото сега осветяване. Тревогите бяха разсеяни от гостите, които дадоха обещание градът да има неутрална бяла светлина. Те демонстрираха какви ще са новите осветителните тела, ще има и проява на лампите на терен.
„ Партньори сме и в други сходни планове в България и ще ви предложа за в бъдеще да продължим да работим и за останалите ваши селища “, сподели Мортен Педерсен.
 Ловеч си възвърна блясъка на своя празник 11 май (СНИМКИ) Ловеч си възвърна блясъка на своя празник 11 май (СНИМКИ)
Кметът Корнелия Маринова награди изявени лекари Ловеч си възвърна блясъка на своя градски празник - 11 май. След като предходната година...
След срещата бе извършена презентация на плана в приемната на общината в Барокови къщи. Проектът е създаден по Процедура BGENERGY - 2.001 - „ Рехабилитация и рационализация на общинската инфраструктура - системи за външно изкуствено осветяване на общините “ по Програма „ Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност “, финансирана по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година
За обмяна на опит, знания и положителни практики сред Община Ловеч и „ ЕМПИЕНЕРДЖИ “ ООД “ ще бъдат извършени още две срещи.
Проектът ще увеличи енергийната успеваемост посредством софтуерно обновяване и модернизиране на системите за външно изкуствено осветяване в двете обитаеми места и ще усъвършенства изискванията на живот на популацията. Очакват се годишни понижения на излъчванията на СО2, годишни енергийни и финансови спестявания за Община Ловеч.
Продължителност на плана: 18 месеца - от 14.03.2021 година до 14.09.2022 година Обща стойност на плана - 1 172 503 лв., както следва: Финансиране от Европейски Съюз - ФМ на ЕИП - 996 627.72 лв.. Национално финансиране - 175 875.48 лв..
 Голяма наслада споходи кмета на Ловеч Голяма наслада споходи кмета на Ловеч
Кметът на Ловеч Корнелия Маринова се снабди с ново внуче - Давид! Радостната новина заяви самата Маринова посредством обява във своя фейсб...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР