Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и Дария Иванова, началник

...
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и Дария Иванова, началник
Коментари Харесай

Oтпускат нови 1 213 789 лв. за реконструкция на ВиК мрежата в ловешкия квартал „Младост“

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и Дария Иванова, шеф отдел " Счетоводен ", подписаха на 25 октомври 2022 година съглашение в Министерство на регионалното развитие по отношение на даване на трансфер на общината в размер от 1213789 лева

Парите са от плануваните финансови средства на министерството, документът е подписан и от министър Иван Шишков. Средствата са предопределени за обект „ Реконструкция на ВиК мрежата в Община Ловеч “, обособена позиция №1 „ Реконструкция на ВиК мрежа ж. к. „ Младост “ - тръбопровод.

„ Трансферът, който идва в период от 10 дни, дава опция да се дофинансира почналата реорганизация на ж.к. „ Младост “, посочи Корнелия Маринова.

Припомняме, че ремонтът в най-големия квартал на града потегли в края на лятото на 2020 г.Старата водопроводна мрежа в квартала беше към 8,8 км. Обособената територия на квартала се нуждаеше от ремонт и доизграждане на някои сектори, като общата дължина на водопроводната мрежа да доближи 11,6 км.

В момента се ремонтират тези улици, по които ВиК мрежата към този момент е сменена. По тях се работи със средства от финансовата стратегия на Община Ловеч.

Община Ловеч:пресцентър
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР