Кметът на община Кричим Атанас Калчев отправи апел към своите

...
Кметът на община Кричим Атанас Калчев отправи апел към своите
Коментари Харесай

Кметът на Кримим: За Бога, не хранете бездомни кучета и котк...

Кметът на община Кричим Атанас Калчев насочи зов към своите съграждани. Ето какво се споделя в него:

В качеството ми на кмет на община Кричим, моля към всички вас, неотложно да бъде прекъсната порочната процедура по предлагането на храна и/или хранителни боклуци на безстопанствени /бездомни/кучета и котки на публични места.

Невъзможно е, при каквито и да било ограничения, които се подхващат и осъществят от общинската администрация, да се оправим с преодоляването на популацията и наличието на бездомни кучета и котки в гр. Кричим, откакто някои от нашите съграждани посредством предоставяната им храна, основават у тях хранителни привички!

Заявявам изрично пред всички вас, че до края на мандата ми като кмет на общината, в гр. Кричим няма да бъде построен и да действа подслон за настаняване, развъждане, лечение и каквото и да било друго, обвързвано с бездомните кучета и котки със средства от общинските доходи, републиканския бюджет и европейски средства, които също би трябвало да бъдат съфинансирани от общинския бюджет за сметка на покачването на локалните налози и такси.

Основен приоритет през всеки от предходните, по този начин и в сегашния мандат, в работата ми са били грижата за добруването и благоденствието на хората от нашият град и развиването на Кричим като мечтано място за живот.

Недопустимо е избрани жители, прикривайки се зад " безкрайната " си обич към бездомните кучета да основават предпоставки за застрашаване живота и здравето на всички останали.

В тази връзка ще направя предложение до Общински съвет Кричим, в Наредбата за публичния ред да се одобряват наказания - санкция от 50 до 500 лв. за тези извършители, които оферират храна или хранителни боклуци на безстопанствени кучета и котки на публични места.

Категорично не схващам и " мантрата ", че " бездомните кучета трябвало да се хранят с цел да не огладнявали, озверявали и други и затова да не нападали хората, които се движат по публични места без да ги закачат или показват по някакъв метод, враждебно и нападателно отношение към животните ".

Уважаеми " фенове " на бездомни кучета, в случай че любовта ви към тези животни е същинска, то както сте отворили сърцата си за тях, по този начин отворете и вратите на дома си за тях и ги приютете, само че не ни си позволявайте с " грижите си " да застрашавате живота и здравето на всички останали хора, тъй като в утрешния ден не знаете дали вашето дете или непосредствен няма да стане обект на експанзията на " вашия " безприютен " любим ", и допускам незабавно ще реагирате: " тия от общината какво вършат, не виждат ли какво се случи с детето ми... "

Незабавно след приемането на съответните наказания в Наредбата, ви убеждавам, че ще бъдат прилагани безкомпромисно, тъй като когато липсва гражданска и социална отговорност за живота и здравето на съгражданите ни, единствения метод е финансови рестрикции за действието.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР