Кметът на община Кричим Атанас Калчев издаде заповеди на местно

...
Кметът на община Кричим Атанас Калчев издаде заповеди на местно
Коментари Харесай

Кметът на Кричим издаде заповеди на местно ниво за ограничаване на COVID-19

Кметът на община Кричим Атанас Калчев издаде заповеди на локално равнище, съобразени със разпорежданията на здравния министър от 19 октомври тази година за новите противоепидемични ограничения.

Новите заповеди на градоначалника касаят съответно чиновниците и служащите в администрацията на Община Кричим. Създадена е нужната организация и пропусквателен режим за достъп до работните места посредством осъществяване на инспекция за съществуването на най-малко 1 от нужните документи, категорично посочени в заповедта на министъра - зелен документ за имунизирани и преболедували или негативен резултат от извършено до 72 надлежно 48 часа проучване.

Кметът Атанас Калчев взема тези ограничения, като се преценява с вменените му по силата на Закона за здравето и Закона за локалното самоуправление и локалната администрация отговорности по повод запазване живота и здравето на популацията.
свързани новини4467на 24.10.2021
Причината е фактът, че пандемията COVID-19, която завладя света, набира все по-голяма опустошителна мощ и у нас, и за най-голямо страдание държим шампионата в черния лист на починалите в тази биологична война.

Ето по какъв начин стимулира градоначалникът решението си за новите ограничения в Общината:

" На фона на тази извънредно притеснителна обстановка, укоримо е държанието на огромна част от жителите на Кричим, които демонстративно отхвърлят да извършват въведените по силата на Закона за здравето и заповедите на министъра на опазването на здравето краткотрайни противоепидемични ограничения. Последната такава заповед на министъра от 19.10.2021г. дава опция въведените противоепидемични ограничения да не се ползват, в случай че 100% от личния състав или лицата в даден обект/мероприятие са имунизирани, преболедували или разполагат с негативен резултат от извършено до 72 надлежно 48 часа проучване.

В тази връзка и като се преценявам с вменените ми по силата на Закона за здравето и Закона за локалното самоуправление и локалната администрация отговорности по повод запазване живота и здравето на популацията, съм издал съгласно компетенциите ми като кмет на община нужните за задачата заповеди, които следва да бъдат изпълнявани. Конкретно във връзка с чиновниците и служащите в администрацията е основана нужната организация и пропусквателен режим за достъп до работните места посредством осъществяване на инспекция за съществуването на най-малко 1 от нужните документи, категорично посочени в заповедта на министъра от 19.10.2021 година

По всяка възможност ще има опити за опозиция и бойкот на въведените наложителни условия, само че всеки следва да е наясно, че ограниченията са наложителни за всички, без значение дали заповедта на министъра е закъсняла, дискриминационна, разделяща и така нататък други избрания и тълкувания, и следва да се извършва, още повече при съществуването на дадени 3 вероятни разновидността. За тези, които изрично отхвърлят и 3-те разновидността, следва да имат пред тип, че по отношение на тях ще бъдат приложени административните ограничения по смисъла на Кодекса на труда и Закона за държавния чиновник, още повече че за 2021 год. се сътвориха и законови предпоставки до 90 дни неплатен отпуск да се зачитат за трудов стаж.

Не може да чакаме и да вменяваме обвързване, че единствено страната е длъжна да се грижи за нашето здраве, а ние самите да не го вършим, даже в противен случай – да се оставяме в ръцете на ориста и каквото дойде… Всички ние дружно и всеки един по настрана е задължен да се грижи за личното си здраве и това на близките, тъй като единствено по този начин ще оцелеем в тази борба, която водим с пандемията COVID-19.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР