Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис направи оглед на

...
Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис направи оглед на
Коментари Харесай

Предприемат спешни мерки за възстановяване на пропадналото стълбище в кърджалийско училище

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис направи оглед на стълбищтната структура на СУ „ Отец Паисий “, която през днешния ден преди обяд се пропука и докара до евакуация на учениците в учебното заведение.
 Община Кърджали
Заедно с него на терен бяха шефът на образователното заведение Златко Атанасов и началникът на РУО-Кърджали Гроздан Колев . На по-късен  стадий към тях се причислиха и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Атанас Илков, началникът на РД ПБЗН комисар Сергей Заимов и регионалният шеф Никола Чанев.

След следващата среща на място на случая стана ясно, че от страна на община Кърджали към този момент са подхванати първи незабавни дейности за решение на казуса . Инж. Азис заяви, че по отношение на възобновяване на стълбищтната клетка към този момент е разговаряно и предоставено планиране на компрометираните стълбищни рамена.
 Община Кърджали-->
" Ще се работи върху спомагателен план за създаване на  метални стълбища, които ще бъдат прикрепени към фасадата на учебното заведение. Те ще се употребяват за вход и излаз от учениците ", сподели кметът и добави, че построяването им ще бъде в съгласие със съответните способени органи, с цел да се обезпечат безвредни условия за образователния развой.
 Община Кърджали
„ Вътрешните стълби сигурно ще би трябвало да бъдат възобновени със стоманобетонна структура, което ще отнеме малко повече време. Затова за нас най-важното е да осъществяваме металната структура “, сподели градоначалникът.
 Общиан Кърджали
Той добави, че на този стадий ще могат да се обезпечат всички условия за образование на учениците, без да бъдат извеждани отвън постройката . Ще бъде предоставено на специалисти и проучване на носимостта на стълбищните кафези във всички учебни заведения на общината , а за предварителна защита от сходни произшествия ще се търси подпомагане и от Министерството на образованието.
 Община Кърджали
В рамките на огледа бе планувано и ново съвещание на Кризисния щаб, което ще се организира на следващия ден от 9:00 часа. На него ще бъдат разисквани и разновидностите за осъществяване на образователния развой до края на годината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР