Кметът на Община Георги Дамяново сключи договор с Фонд “Социална

...
Кметът на Община Георги Дамяново сключи договор с Фонд “Социална
Коментари Харесай

Домашният социален патронаж в Георги Дамяново ще има нов автомобил

Кметът на Община Георги Дамяново подписа контракт с Фонд “Социална протекция ” към Министерство на труда и обществената политика за осъществяване на Проект “Закупуване на лекотоварен автомобил за разнос на храна за потребностите на Домашен обществен патронаж – Община Георги Дамяново ”.
Проектът е финансиран от Целева стратегия “Патронажна подвижност за доставка на топъл обяд ” на Фонд “Социална протекция ” към Министерство на труда и обществената политика.
Общата стойност е в размер на 50 000 лв. с Данък добавена стойност. От тези средства 72% (36 000 лева) са безплатна финансова помощ, която Община Георги Дамяново ще получи от фонда, а личното присъединяване е 28% – (14 000 лева).
По плана се планува да бъде закупен нов неупотребяван лекотоварен автомобил вид фургон, отговарящ на техническите параметри, заложени в целевата стратегия “Патронажна подвижност за доставка на топъл обяд ”. Закупуването ще се реализира с оповестяване на социална поръчка според Закон за обществените поръчки.
Основната задачата на плана е да подкрепи обществената активност в община Георги Дамяново и ще способства за обезпечаване на помощ и поддръжка, ориентирана към образуване на ежедневния живот на възрастните хора и лицата със характерни потребности, с оглед запазването им по-дълго време в тяхната нормална домашна среда.
С реализирането на плана ще се обнови и модернизира автопаркът на услугата, в която всекидневно се подготвя и доставя храна на повече от 200 консуматори от 13 обитаеми места на територията на общината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР