Кметът на община Габрово Таня Христова и Изпълнителният директор на Българска Автомобилна

...
Кметът на община Габрово Таня Христова и
Изпълнителният директор на Българска
Автомобилна
Коментари Харесай

Община Габрово подписа договор за доставка на 8 нови CNG автобуса YUTONG

Кметът на община Габрово Таня Христова и Изпълнителният шеф на Българска Автомобилна Индустрия Андон Димитров подписаха през днешния ден /12-ти септември 2019г./ договор за доставка на 8 нови, метанови автобуса YUTONG

Обновяването на автобусния парк в Габрово се реализира по проект „ Развитие на резистентен градски транспорт на град Габрово “. Българска Автомобилна Индустрия, която е официален представител на най-големия автобусен производител Yutong Zhengzhou Company, би трябвало да достави рейсовете в период до 250 дни, след подписване на контракта. Обновяването на автобусния парк с още 8 нови рейса, задвижвани на природен газ, е част от стратегията на Общината за осигуряване на наличен, първокласен и не на последно място екологичен градски превоз.

Yutong ZK6126GHA е рейс задвижван на природен газ (CNG), който обезпечава една по- екологична опция за напредване в градска среда. Автобусът е 12 метров, нископодов, с корпус от двойно галванизирана стомана, с цел да осигури по-голяма отбрана на пасажерите.

Автобусите дават отговор на най-високите изисквания за екологичност в Европа. Те са снабдени с газови бутилки от композитни материали и потенциал 1500 литра. При употреба в нормални условия обезпеченият пробег на автобуса при изцяло заредени бутилки е 400 км. Двигателят е 6 цилиндров, с максимална мощ от 239 kW и водно охлаждане. Автоматичната скоростна кутия е с вграден ретардер, който допълнително понижава скоростта и забавя придвижването при натискане на спирачния педал или на лоста разположен под кормилото. Всички CNG рейсове Yutong разполагат със система за видеонаблюдение, отчасти отваряеми и тонирани прозорци, климатична система и две USB устройства за зареждане на мобилен телефон.
Автобусите са снабдени с механична рампа и система за наклоняване на превозното средство, което в допълнение улеснява достъпа до тях на трудноподвижни лица и майки с колички и дребни деца.

Подът е от противохлъзгащо покритие, а седалките с ергономичен дизайн, изработени от устойчиви на изхабяване и замърсяване материали.

Автобусите Yutong ZK6126GHA разполагат още с бутони за спирка по избор, отваряем вентилационен люк на покрива, двойни пневматични порти със сигнализация и функция срещу отваряне на вратите в движение, ръкохватки за правостоящи пътници и други

Автобусите Yutong, задвижвани на природен газ, са една по-екологична опция на конвенционалните дизелови рейсове. Над 130 т. излъчвания въглероден диоксид ще бъдат спестени от един рейс за целия период на експлоатация. Около 30% по-малко ще са отделените азотни окиси и приблизително над 90% по-малко ще са отделените прахови частици при потреблението на автобус задвижван на природен газ в съпоставяне с конвенционален дизел рейс.

В началото на годината Българска Автомобилна Индустрия достави 22 CNG автобуса Yutong по план за обновяване на обществения превоз в столицата. Отзивите на Столичен градски транспорт са повече от положителни, като най-показателно за сдружението е постигнатото редуциране на оперативните разноски. Жителите и гостите на гр. София също оценяват високо комфорта и удобството, които новите CNG рейсове Yutong им предоставят.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР