Кметът на община Димитровград Иво Димов се срещна с хората

...
Кметът на община Димитровград Иво Димов се срещна с хората
Коментари Харесай

Кметът Иво Димов се срещна с хората в село Бряст

Кметът на община Димитровград Иво Димов се срещна с хората в село Бряст нощес. Темата бе капиталовото желание, декларирано от компанията " Органик ленд " ООД за " Обособяване на площадка за осъществяване на действия по отнасяне и преработване на боклуци от пластмаса ". Кметът на общината препотвърди още веднъж пред жителите на селото поддръжката си за тях и безапелационната позиция на община Димитровград срещу построяването на сходна площадка.
Още на 17 февруари 2020 година в свое писмо до РИОСВ-Хасково, община Димитровград реагира против решението на шефа на РИОСВ-Хасково.
 Селата в община Димитровград и град Меричлери ще бъдат включени в плана за замяна на отоплителните уреди Селата в община Димитровград и град Меричлери ще бъдат включени в плана за замяна на отоплителните уреди
„ От 5 октомври семействата от всички села и град Меричлери ще могат да аплайват за замяна на отоплителните уреди от корав...
Общината изрази мнението си, че не поддържа реализацията на капиталовото желание и смята за основателни терзанията и подозренията на хората от селата Бряст, Здравец и Длъгнево, че декларираното желание е евентуална опасност за околната среда и човешкото здраве в региона. Към писмото на общината от февруари е приложена и протестната подписка от жителите на трите села.
На срещата довечера бяха още заместник-кметът Светослав Стойков, екологът на общината Пламен Митков и общинския консултант Божидар Петков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР