Кметът на община Димитровград Иво Димов подписа днес Договор за

...
Кметът на община Димитровград Иво Димов подписа днес Договор за
Коментари Харесай

Специалисти от АГ болница Майчин дом с прегледи в Димитровград

Кметът на община Димитровград Иво Димов подписа през днешния ден Договор за съдействие и взаимна активност в региона на опазването на здравето, посредством осъществяване прегледи за майчино и детско здраве и за онкологичен скрининг със Специализирана болница за интензивно лекуване по акушерство и гинекология " Майчин дом " ЕАД - София. От страна на университетската болничното заведение то е подписано от проф.д-р Иван Костов, д.м.н. В събитието и последващата го конференция, заради неспособност на проф.Костов, взе участие доктор Николай Гешев, помощник по акушерство и гинекология в Клиника Патология на бременността, СБАЛАГ " Майчин дом " и главен координатор по направеното съдействие. Д-р Николай Гешев е експерт по акушерство и гинекология в София с медицински опит и ползи в областите ултразвукова диагностика, следене на бременност, скрининг в онкогинекология, колпоскопия и лекуване на лезии на маточната шийка.

Кметът на общината показа задоволството си от идната взаимна работа и благодари на доктор Гешев за оказаното подпомагане. Той показа, че община Димитровград ще продължи да се стреми към обезпечаването на нови благоприятни условия за приемане на по-добри здравни услуги от жителите в общината.

Д-р Николай Гешев, показа, че като димитровградчанин се радва, че в Димитровград ще могат да се правят сходен вид прегледи, защото скриниговите профилактични прегледи са извънредно значими. Те ще обгръщат четири съществени посоки: онкологичен скриниг, стерилитет, скрининг на рак на гърдата и обща гинекология. Благодарение на съдействието сред най-голямата и най-стара АГ болница в страната и община Димитровград, експерти от здравното заведение ще дават на място качествени медицински прегледи.

В конференцията взе участие и ВрИД зам.управител на МБАЛ " Св.Екатерина " доктор Алдин Карагьозов, който адмирира политиката на общината и сподели, че с тези прегледи общината продължава да се грижи за здравето на своите жители, като им дава налично високоспециализирано опазване на здравето.

Кабинетът за прегледи ще се намира в МЦ " Шанс ", а първите такива ще стартират от 10 юли, след авансово записване.

Кметът добави, че общината е спечелила план за в допълнение финансиране по план " Интелигентна медицина (SMART_MED) и към този момент е оповестена поръчка за офталмологична инсталация за очни прегледи, многопараметрични пациентски монитори за непрестанно наблюдаване на основни витални параметри, респиратор за изкуствена белодробна вентилация за деца и възрастни и мобилиен цифров ренген.

 

СБАЛАГ " Майчин дом "

Университетската акушеро-гинекологична болница “Майчин дом ” е най-голямата и най-старата АГ болница в страната, разполагаща с 374 кревати. Национален отличник по брой раждания, към 4000 на година, като огромна част от тях са случаи с усложнена бременност, с съпътстващи болести, изискващи интензивни грижи и оперативно родоразрешение.

 Общинска стратегия за цифровизация на учебните заведения показа кметът на Димитровград Общинска стратегия за цифровизация на учебните заведения показа кметът на Димитровград
Кметът на община Димитровград Иво Димов, взаимно с екипа по програмата, показа през днешния ден пред шефове, учители по осведомителни техн...

Водещо направление в работата на болничното заведение са гинекологичните интервенции. В последните години в трите гинекологични клиники се правят сред 7000 и 8000 интервенции като в две трети от случаите се касае за най-големите по размер оперативни интервенции в региона на общата гинекология, урогинекологията, онкогинекологията и репродуктивната медицина.

Клиниката „ Патология на бременността ” се грижи за бременни с патология на бременността или съпътстващи болести, като хипертония, диабет, сърдечно-съдови болести, инфекциозни и други болести. Оценката на перинаталния риск в тези клиники, дружно с активността на друга конструкция - Националната генетична лаборатория, вършат „ Майчин дом ” съвсем цялостен водач освен в София, само че и в страната при осъществяването на пренатален и антенателен скрининг на вродените и добити аномалии на плода. Друго звено, с неповторим темперамент за страната е Клиниката по неонатология. С базата си от 110 кревати то реализира интензивно лекуване на новородени с ниско и рисково ниско тегло.

Д-р Николай Гешев, помощник по акушерство и гинекология в Клиника Патология на бременността, СБАЛАГ " Майчин дом "

Д-р Николай Гешев е експерт по акушерство и гинекология в София с медицински опит и ползи в областите ултразвукова диагностика, следене на бременност, скрининг в онкогинекология, колпоскопия и лекуване на лезии на маточната шийка.
 Кметът на Димитровград благодари за ремонтирани люлки Кметът на Димитровград благодари за ремонтирани люлки
С признателност към всички, взели присъединяване в ремонтирането на детски люлки, се обърна кметът на Димитровград Иво Димов. Той написа във Fa...

Образование

Завършва с отличие Медицински университет София през 2015 година От 2016 година специализира Акушерство и гинекология в СБАЛАГ " Майчин дом " София. Завършва магистратура по Здравен мениджмънт през 2017 година към Факултета по публично здраве в Медицински университет София.

Квалификации

· Член на Български лекарски съюз;

· Участие в над 30 национални и европейски конгреси и семинари по специалността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР