Кметът на община Банско взе участие в съвместното заседание на

...
Кметът на община Банско взе участие в съвместното заседание на
Коментари Харесай

Кметът на Банско взе участие в съвместно заседание на Постоянните комисии към НСОРБ в Ловеч

Кметът на община Банско взе присъединяване в взаимното съвещание на всички Постоянни комисии, основани към Националното съдружие на общините. На двудневния конгрес, провел се в гр. Ловеч бяха обсъждани настоящи промени в нормативната база, свързани с актуалните условия и проблеми на общините. Проект на нов закон за ВиК бранша, законови промени по отношение на класификацията на язовирите, какви са новите моменти в признатия Закон за концесиите, Законопроект за гробищата и гробищните паркове, бяха част от коментираните тематики, оповестиха от Община Банско.
" Освен че коментирахме тези законови промени, преди дни сътрудниците кметове организираха среща с ръководителя на Народното събрание, госпожица Цвета Караянчева, когато внесоха нашите оферти за промени в Закона за локалното самоуправление и локална администрация, касаещи две съществени линии, значими за по-голяма отбрана на човешкия живот и имущество:
Първата е предоставяне на по-големи пълномощия на общините по организацията на придвижването по пътищата. Предложението включва обучаването от Министерство на вътрешните работи на общински чиновници, които да извършват надзор на придвижването по пътищата в униформено облекло и отличителни знаци на съответната община, одобрени и обезпечени от кмета на общината. Второто предложение за законово изменение е в посока на предоставяне на по-големи пълномощия на локалната власт за основаването на лични структури, посредством които да се извършват дейностите по запазване на реда, защита на собствеността, надзор по спазването на нормативната уредба. В общия случай това са инспекторати, звена по запазване на реда, по защита на собствеността ", разяснява присъединяване си във форума Икономов.
През миналите дни той взе присъединяване също в постоянното съвещание на Регионалния съвет за развиване на Югозападния регион. Под председателството на регионалния шеф на Софийска област – Николай Пехливанов, в дневния ред залегнаха тематиките за сигурността, механизмите за битка с проведената престъпност, както и новите оферти за териториално разделяне на България и нови подходи във връзка с районното развиване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР