Кметът на бразилския град Рио де Жанейро Едуарду Паеш обяви

...
Кметът на бразилския град Рио де Жанейро Едуарду Паеш обяви
Коментари Харесай

Covid-19 пак отмени карнавала в Рио

Кметът на бразилския град Рио де Жанейро Едуарду Паеш разгласи в четвъртък анулацията на тазгодишния карнавал заради пандемията COVID-19.

" Никога не съм крил пристрастеността си към карнавала и ясната визия, която имам за икономическото значение, което това културно събитие има за нашия град. Струва ми се обаче безсмислено да си представям, че ще имаме изискванията да проведем карнавал през юли ", написа Паеш в профила си в Twitter.
 Бразилия започва имунизацията, макар проблемите с вноса на ваксини
Бразилия започва имунизацията, макар проблемите с вноса на ваксини

По-голямата част от 26-те щата на Бразилия към момента не са получили колета

Първоначално карнавалът беше плануван за 13-16 февруари, само че бе отсрочен за средата на годината заради пандемията. " Това празненство изисква огромна подготовка от страна на обществените органи и гилдиите и институциите, свързани със самба. Нещо невероятно да се направи в този миг ", сподели Паеш.
 Бразилия утвърди две ваксини против COVID-19
Бразилия утвърди две ваксини против COVID-19

Бразилия сега има 6 милиона дози от имунизацията CoronaVac

Кметът обаче увери, че при всеобщата имунизация против COVID-19, през 2022 година ще могат да честват по този начин, която заслужават.

Карнавалът в Рио де Жанейро се смята за най-голямото сходно събитие навън в света, привличащо стотици участници и милиони гости годишно - както бразилци, по този начин и чужденци.

Бразилия е на челните места по заболеваемост и смъртност от ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР