Кметът на Монтана Златко Живков представи на публично обсъждане основните

...
Кметът на Монтана Златко Живков представи на публично обсъждане основните
Коментари Харесай

Проекто-бюджетът на Монтана за 2021 година достигна 59 милиона лева

Кметът на Монтана Златко Живков показа на обществено разискване главните параметри на проекто - бюджета на общината за 2021 година.
Планираните доходи и разноски в него са в размер на близо 59 милиона лв., което е със 7.6 милиона лв. повече в сравнение с предходната година. Това е най-високата бюджетна рамка на Монтана до момента и е третата с повишаване от над 7 милиона за година. С такова нарастване са планувани бюджетите през 2020 и 2018 година.
Допълнително по оперативни стратегии на Европейския съюз общината ще работи по 21 плана на стойност 11.3 милиона лв..
„ Изпълнението на бюджет 2021 ще бъде предизвикателство в този сложен за прогнозиране интервал, в които би трябвало да преодолеем разпространяването на Коронавирус 19 и следствията за всички”, съобщи Живков.
Инвестициите за този интервал ще бъдат от разнообразни източници – локални, държавни, европейски и са на обща стойност 19 милиона лв..
Най-големият инфраструктурен план ще бъде реконструкцията на площад Жеравица, за които с решение на държавното управление бяха отпуснати 5 милиона лв. в края на предходната година.
Сред огромните вложения, които са планувани по европейски планове са реставрацията на знаковата за Монтана театрална зала на читалище „ Разум”, създаване на юношески център и осъществяването на нужните ограничения за възстановяване на качеството на атмосферния въздух.
Важен приоритет остава възобновяване и развиването на инфраструктурата в селата. През тази година в 23 те села на община Монтана са вложени 1.5 милиона лв.. Очакванията са през 2021 година средствата да бъдат увеличени.
През 2021 година в бюджета са планувани повече средства за стипендии на надарени деца, студенти по медицина и педагогика, за пенсионери, за клубове на хора в неравностойно състояние, за новородени, за млади фамилии, за бизнесмени и за локални начинания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР