Кметът на Лозенец Константин Павлов сезира главния прокурор за продължаващото

...
Кметът на Лозенец Константин Павлов сезира главния прокурор за продължаващото
Коментари Харесай

Кметът на Лозенец сезира главния прокурор за продължаващото строителство на Златен век

Кметът на " Лозенец " Константин Павлов сезира основния прокурор за продължаващото строителство на постройката " Златен век ". То беше възобновено, откакто през май Върховният административен съд (ВАС) дефинитивно анулира заповедта на началника на ДНСК за прекъсването му.
Още по тематиката
Павлов се обръща към държавното обвиняване за двете заповеди на основния проектант на София, които съгласно него са невалидни, защото се отнасят до фиктивен акт. Районният кмет счита, че самото позволение за градеж, издадено от основния проектант на София, е незначително. Затова Павлов отстоява позицията, че строителството е нелегално.

" Надявам се и най-после да получим мнение всъщност, а не апропо, за валидността на разрешението за градеж. Извън моите пълномощия като кмет на регион е оспорването на актовете на основния проектант на Столична община. Ръководената от Вас прокуратура може да упражни правото си на митинг по член 215, ал.1 от Закон за устройство на територията и да изиска прогласяването на нищожността на Заповед РА51-74 от 2 май 2018 година и Заповед РА51-154 от 6 август 2018 година на основния проектант на Столична община ", написа той в настояването си до Иван Гешев.

С двете заповеди основният проектант на София Здравко Здравков е допълнил разрешението за градеж, което е издадено през 2007 година Основният проблем, съгласно районния кмет, е, че постройката на процедура няма позволение за градеж. Той счита, че след влизане в действие на Общия организационен проект на Столичната община през 2007 година и загубата на правно деяние на разрешението за градеж са налице всички законови предпоставки за изменение на настоящия обстоен организационен проект за определяне оптималната позволена височина на застрояване от 26 метра (или най-много осем етажа).

Вчера в изявление за ТВ+ и ТВ1 служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Виолета Комитова заяви, че дружно с адвокати се ревизира годно ли е разрешителното за градеж на " Златен век ".

Изграждането на постройката беше спряно по времето на кабинета на ГЕРБ, откакто се развихри абсурдът " Апартаментгейт " - с политици, които са придобивали жилища от строителя на постройката " Артекс " на цени много под пазарните. Тогава водачът на ГЕРБ Бойко Борисов се раздели с дясната си ръка Цветан Цветанов, Цецка Цачева трябваше да напусне поста правосъден министър, оставки подадоха и двама зам.-министри.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР