Кметът на Киев Виталий Кличко каза на жителите на украинската

...
Кметът на Киев Виталий Кличко каза на жителите на украинската
Коментари Харесай

Виталий Кличко: Токът може да спре заради руските атаки. Снабдете се с вода, храна и топли дрехи

Кметът на Киев Виталий Кличко сподели на жителите на украинската столица да се запасят с вода, храна и топли облекла при положение на цялостно спиране на електрозахранването, породено от съветски въздушни удари, и съобщи, че жителите би трябвало да обмислят опцията да отседнат при другари в покрайнините на града, в случай че имат такава опция, съобщи Ройтерс.  

Кличко предизвести, че температурата в домовете може да падне внезапно при положение на " прекъсване на тока и разрушение на инфраструктура и цялостната липса на електричество, водоснабдяване, топлоснабдяване и канализация ".

" Температурата в жилищата може да се разграничава доста от тази на открито ", съобщи някогашният първенец по бокс по време на конгрес по сигурността в Киев, където температурите са към -4 градуса по Целзий.

" Моля хората да се снабдят с промишлена и питейна вода, трайни хранителни артикули и топли облекла ", съобщи Кличко.

След поредност от съветски ракетни удари тази седмица се наложи спешно прекъсване на електроцентрали в няколко украински градове.

Във вторник украинският министър-председател Денис Шмигал съобщи, че Украйна все има 30 % дефицит на електрическа енергия, шест дни след последната огромна вълна от съветски ракетни удари по електропреносната мрежа.

За да се оправят с неналичието на отопление и електричество, управляващите в Киев сътвориха 430 точки за отопление, където хората могат да се стоплят и да презаредят телефоните си, Кличко обаче съобщи, че броят им е непълен за град с население от 3,5 милиона души. " Дори 500 няма да оказват помощ, даже 5000 ще са прекомерно малко ", съобщи той.

Русия твърди, че офанзивите ѝ против жизненоважна инфраструктура са законни от военна позиция и че Киев може да постави завършек на страданията на народа си, в случай че се подчини на съветските претенции, които Москва към момента не е дефинирала. Украйна споделя, че офанзивите, целящи да причинят страдалчество на жителите, са военно закононарушение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР