Кметът на Кърджали издаде заповед, с която забранява използването на

...
Кметът на Кърджали издаде заповед, с която забранява използването на
Коментари Харесай

Започва спешен ремонт на училището в Кърджали

Кметът на Кърджали издаде заповед, с която не разрешава потреблението на стълбищата в учебни заведения и детски градини за всеобщи мероприятия. Повод за това е случаят в учебно заведение " Отец Паисий " през вчерашния ден, при който част от стълбището се срути по време на коледно празненство. Пострадали няма. Община Кърджали стартира и незабавен ремонт на учебното заведение.

Директорът на учебно заведение " Отец Паисий " в Кърджали, където учат 1200 деца, изясни случилото се със остарялата постройка на образователното заведение.
Злати Атанасов - шеф на СУ " Отец Паисий " - Кърджали: На постройката е осъществен ремонт по огромен план, само че структурата на постройката - железобетонните плочи, те не са ново строителство, тъй като постройката е с възраст 50 години и е строена 70-те години.
Община Кърджали стартира незабавен ремонт в учебното заведение. За това ще потърси средства от Междуведомственната комисия по бедствия и повреди.
Хасан Азис - кмет на Кърджали: Вече е предоставено проектирането на нови стълбищни рамена за учебното заведение, откакто бъдат отстранени компроментираните и на второ място към този момент сме упълномощили, в това число и направеното по наставление на противопожарната защита в допълнение външно стълбище, което ще бъде прикрепено към фасадата на учебното заведение и това външно стълбище ще бъде употребявано единствено в изключителни случаи.
Заради случая до понеделник учениците са във почивка. От идната седмица образователния развой ще бъде реорганизиран.
Гроздан Колев - шеф на РУО-Кърджали: Засега плана е най-малките да останат тук в тази част от постройката, която е разрешено да бъде употребена, а прогимназиален стадий и гимназиален стадий да бъдат пренасочени към други здания.
По случая е назначена инспекция, която да откри има ли отговорни за случая.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР