Кметът на Ивайловград Диана Овчарова публикува в профила си във

...
Кметът на Ивайловград Диана Овчарова публикува в профила си във
Коментари Харесай

Община Ивайловград ще разполага със 150 теста за коронавирус

Кметът на Ивайловград Диана Овчарова разгласява в профила си във фейсбук значима информация за ковид и ограниченията, които се постановат в общината за ограничаванет му. Ето какво написа тя:
На територията на общината няма регистрирани случаи на ковид. С отговорност и дисциплинираност, с цената на краткотрайни ограничавания и смяна на всекидневните ни привички - имам вяра, че ще съумеем да се оправим. Моята персонална позиция е, че още на този стадий би трябвало да използван по - строги ограничения. Това е методът да ограничим разпространяването на вируса. В тази връзка, през днешния ден предложих следните ограничения, които са признати от оперативния щаб на Ивайловград:
КЪМ РОДИТЕЛИТЕ
⚠️ От 16 март Детските градини и ясли в Община Ивайловград се затварят, до второ разпореждане, в осъществяване на заповед на министъра на опазването на здравето.
⚠️Преустановяват се образователните занятия и всички извънкласни мероприятия (занимални, клубове, зелени учебни заведения, екскурзии и други) в учебните заведения, читалищата и в другите обучителни институции и организации. При опция се вкарва отдалечена форма на образование.
⚠️Дневния център за деца с увреждания се затваря до второ разпореждане.
⚠️Преустановяват се всички групови форми на активност и работа с деца и възпитаници отвън системата на предучилищното и учебното обучение.
➡️ ЗА КУЛТУРНИТЕ ИНСТИТУЦИИ
⚠️Преустановява се провеждането на всевъзможен тип всеобщи мероприятия, в това число спортни, културно-развлекателни
⚠️Преустановява се работата на читалището и неговите филиали, както и на общинския исторически музей, туристическия информативен център и визитите на антична вила Армира.
➡️ ЗА ЗАКРИТИ ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА, КОИТО съдебна експертиза ПОСЕЩАВАТ ОТ ПОВЕЧЕ ХОРА :
⚠️Преустановяват се визитите в увеселителни и игрални зали, питейни заведения, търговски обекти и центрове, заведения за публично хранене, с ⚠️ИЗКЛЮЧЕНИЕ на магазините за хранителни артикули, аптеките и дрогериите.
⚠️Преустановява се общинския пазар, който се организира в сряда.
⚠️Всички работодатели, според от спецификата и опциите на съответната трудова активност да вкарат отдалечена форма на работа на чиновниците си.
⚠️Когато това е невероятно, работодателите провеждат провеждането на засилени противоепидемични ограничения в работните пространства, включително: филтър, стерилизация и проветряване, инструктаж за съблюдаване на персонална хигиена на личния състав и не позволяват чиновници или външни лица с прояви на остри заразни болести.
⚠️Преустановяват се детските и женски съвещания, профилактичните прегледи и имунизации.
➡️ ЗА ОТКРИТИ ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА :
⚠️В събата и неделя стартира поетапно да се дезинфектират местата, на които има по-голямо събиране на хора, което ще продължи и в идващите дни.
➡️ КЪМ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА И ГРАЖДАНИТЕ, КОИТО ИЗПОЛЗВАТ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ :
⚠️Чрез общинското обществено дружество ще окажем поддръжка по домовете за медикаменти и храна на самотно живеещи възрастни хора, които нямат близки, с хронични болести или мъчно преносими. Телефонът за връзка е 0361/6090. Доставката ще се прави от общински чиновници.
⚠️Клубовете на пенсионера ще не престават да бъдат затворени.
⚠️Домът за остарели хора ще остане затворени за външни хора и със засилена стерилизация.
➡️ КЪМ ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ
Община Ивайловград поръча 150 теста за ковид /COVID -19/, които ще дойдат във вторник /17.03/ и ще бъдат предоставяни от оперативния щаб, на жители при подозрения за болест с вируса;
⚠️Обръщаме се с апел към всички жители да се преценяват с предписаните ограничаващи ограничения, макар краткотрайното стеснение, което предизвикват. Това е методът да запазим личното си здраве и това на нашите близки.
⚠️Избягвайте здрависване и поддържайте добра персонална хигиена, като постоянно миете ръцете си с топла вода и сапун.
⚠️Избягвайте обществени контакти и събирания с повече хора без последна нужда.
⚠️Настоятелно предлагаме да не се организират фамилни тържества, на които участват по-голям брой хора
⚠️Избягвайте пътуванията до други обитаеми места.
⚠️При опция използвайте безкасови средства за разплащане (безконтактни кредитни и дебитни карти) за отбягване на досег до банкноти и монети.
⚠️Препоръчваме на домоуправителите на жилищните блокове и кооперации да провеждат всекидневно миене и дезинфекциране на входове, асансьори и стълбища.
⚠️Призовавам всички жители за дисциплинираност и отговорно държание!
От общината напомнят, че всички зависи да се овладее разпространяването на заразяването с COVID-19.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 13 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР