Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу съобщи днес, че ще оспори

...
Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу съобщи днес, че ще оспори
Коментари Харесай

Скандал в Истанбул! Кметът ще подаде иск в съда във връзка с решението за разрушаването на летище Ататюрк

Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу заяви през днешния ден, че ще оспори в съда решението за разрушаването на интернационалното летище " Ататюрк ", което бе закрито след откриването на аерогарата " Истанбул ", съобщи турският в. " Карар ".

Имамоглу сподели пред публицисти, че техниката за осъществяване на демонтажа на пистите за политане и за кацане е пристигнала на летището няколко дни преди подписването на подобаващ контракт.

Договорът за ремонт на пистите на летище " Ататюрк " е с дата от 16 май, само че техниката дойде няколко дни преди тази дата. Ще подам иск в съда против компанията и всички виновни за решението за разрушаването на аерогарата, сподели кметът на мегаполиса.

По думите му работите по ремонт на пистите към този момент са прекъснати.

Кметът на Истанбул неведнъж се е обявявал срещу разрушаването на най-старото летище в Турция. Той е споделял проекти за повторното разкриване на летището при положение на победа на опозицията на общите избори през 2023 година

Министърът на околната среда, градоустройството и климатичните промени Мурат Курум заяви тази седмица, че теренът на истанбулското летище „ Ататюрк “ ще бъде трансфорат в един от най-големите паркове в света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР