Кметът на града награди със златна значка бившия директор на

...
Кметът на града награди със златна значка бившия директор на
Коментари Харесай

Дойче шуле отбелязва 30 години от възстановяването си

Кметът на града награди със златна значка някогашния шеф на учебното заведение Стойко Димитров

В интервала 3-5 октомври Средно учебно заведение с преподаване на немски език „ Фридрих Шилер “ отбелязва 30 години от основаването си, с което се възстановява немскоезиковата школа в Русе.

На тържествена среща през днешния ден с почетни грамоти бяха отличени шефове и зам.-директори, работили в учебното заведение в интервала 1993-2022 година Сред тях бе и Стойко Димитров, заемал директорския пост от 1985 до 1998 година Той получи и златна значка от кмета Пенчо Милков за приноса му в развиването на учебното заведение и одобряване престижа му.

„ Поздравявам Ви за смелостта на концепцията да превърнете едно квартално учебно заведение в елитна езикова гимназия. Идея, която може би е будила неразбиране и подигравка, само че през днешния ден, с труда на всички последващи шефове и учители, е оправдана и потвърждава, че фантазията Ви не е била безрезултатна “, сподели кметът Пенчо Милков в обръщението си към някогашния шеф. Милков поздрави още Пламен Иванов (директор в интервала 1998-2016 г.), Искра Иванова (настоящ ръководител) и целия педагогичен личен състав, който през годините е работил с отдаденост и професионализъм за поддържането на положителното име на образователното заведение.

Стойко Димитров Георгиев е основател и корав покровител на преобразуването през 1992 година на Основно учебно заведение „ Св. Климент Охридски “ в Средно общообразователно учебно заведение с преподаване на немски език, с което се възвръща профилираното образование по немски език в Русе и се продължава традицията на съществувалото до 1944 година Дойче шуле. Само за няколко години под негово управление новото учебно заведение става извънредно мечтано от родителите на дребните русенци и заема водещо място измежду учебните заведения в област Русе.

Освен като учебен началник, Стойко Димитров се откроява и със своята научно-изследователска активност по проблеми, свързани с образованието. Плод на това дело е излязлата през 1984 година книга „ Към историята на просветното дело в Русе през Възраждането “.

По случай празника на учебното заведение на 5 октомври (сряда) от 15 ч. в Регионалната библиотека „ Любен Каравелов “ ще бъде открита експозиция, а в 15:30 ч. ще бъде показана и книга, събираща историята му.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР