Кметът на Бургас Димитър Николов провери на място как вървят

...
Кметът на Бургас Димитър Николов провери на място как вървят
Коментари Харесай

Кметът на Бургас инспектира строежа на новия корпус на гимназията по програмиране

Кметът на Бургас Димитър Николов ревизира на място по какъв начин вървят строителните действия на модерния нов корпус на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в ж.к. „ Меден рудник “. Новата постройка ще бъде на три етажа, с разгъната застроена повърхност 1300 кв. м. и топла връзка с главния образователен корпус на учебното заведение по компютърни технологии.
„ Новият образователен корпус ще даде опция освен за уголемение въз основата и паралелките, които се образоват в компютърната гимназия, само че също за бъдещото й развиване и надграждане на изучаваните новаторски посоки. Тук от септември ще стартира образованието в най-новата компетентност „ Роботика и изкуствен интелект “, показа кметът Николов при визитата си на строителната площадка.

На първия етаж ще има общо 4 образователни пространства – две класни стаи и две профилирани лаборатории. Вторият етаж ще съдържа 6 пространства, които ще съставляват три класни стаи, стая за самоподготовка и два компютърни кабинета. На последния /трети/ етаж ще има два компютърни кабинета, кабинет по физика с вместилище към него и кабинет по изкуствен интелект за новата компетентност в гимназията - „ Роботика и изкуствен интелект “.
Кабинетът по роботика ще има и зона за презентации, отделена с транспарантна бариера, с цел да могат да се следят презентациите и извън. Трите етажа ще бъдат свързани със стълбище и асансьор, който може да бъде употребен от лица в неравностойно състояние.
 Тази пролет стартира построяването на интернационален юношески център в бургаския комплекс Меден Рудник Тази пролет стартира построяването на интернационален юношески център в бургаския комплекс " Меден Рудник "
Тази пролет ще стартират действителните строителни действия за създаване на съвременен Младежки интернационален център в най-големият и обитаем с м...

Новият корпус ще бъде съгласуван функционално и цветово със съществуващата образователна постройка. Неговата фасада ще бъде в допълнение осъвременена с монтиране на преносими слънцезащитни детайли на релси /2 и 3 етаж/, отвесни фотоволтаични жалузи с функционалност на слънцезащитни детайли и на различен енергиен източник и фотоволтаични панели на покрива.

„ Съвсем скоро ще стартираме създаване на нов корпус на СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ откъм улица „ Алеко Константинов “ и планиране на нов образователен корпус на Природо-математическата гимназия „ Акад. Никола Обрешков “ и на гимназията за романски езици „ Георги С. Раковски “. С това ще осигурим обособен сграден фонд на тези учебни заведения и прекосяването им към едносменен режим на образование “, добави още кметът Димитър Николов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР