Кметът на Бургас Димитър Николов предложи на местния парламент да

...
Кметът на Бургас Димитър Николов предложи на местния парламент да
Коментари Харесай

Ето кои са първите три заявени инвестиции в новата индустриална зона край Меден Рудник

Кметът на Бургас Димитър Николов предложи на локалния парламент да даде зелена светлина на 3 огромни компании, които желаят да влагат в новата индустриална зона край жк. " Меден рудник " – Фаза 2 на Индустриален и логистичен парк – Бургас. Община Бургас от две години работи по нейната подготовка. Заедно с напредъка по прокарването на връзки до терените (електричество, вода и др.), към този момент са декларирани публично първите капиталови планове.
На този стадий три търговски сдружения желаят да изградят предприятия и да основат работни места в зоната край " Меден рудник ", която е с обща повърхност от 600 декара. Това са " Тисенкруп Матириалс България " ООД, " Старт Инженеринг " АД и " Сатурн-2 " ООД.
Намерението на " Тисенкруп Матириалс България ", посочено от самия вложител, е разследване от политиката на немския тръст Thyssenkrupp AG и цялостната пробългарски стопански насочена политика на немските вложения. Изборът за разширение активността на сдружението на територията на България и съответно в Бургас е надвил след дълготрайно разискване и задълбочени разбори от страна на немския тръст, както и при конкуриране с сдружения в прилежащи страни от района. Инвеститорът декларира подготвеност, проекти и запас да осъществя един неповторим за българските стандарти план, включващ новаторски логистичен център, отговарящ на най-високите европейски критерии.
" Идването на вложител като " Тисенкруп " демонстрира ужасно доста като стабилност от наша страна и приемане на Бургас като действителен индивид, който може да обезпечи условия за бизнес. Когато стъпят в някой район, това е преди всичко сигнал към огромните компании от техния сан, а по-късно и оценка на качеството на локалната власт, в това число на национална и данъчна политика ", сподели Димитър Николов, който прикани общинските съветници да гласоподават докладната за осъществяване на търг за стремежи от " Тисенкруп " имот с неотложно осъществяване – като знак на доброжелателност към вложителя, който да види, че в България процесът по реализация на една инвестиция може да се случва бързо.
Инвестиционното желание на инженеринговата компания " Старт Инженеринг " е обвързвано с разширение на активността ѝ и нашарване на производството с нови артикули в Бургас, изразяващо се в асемблиране на най-голям клас разпределителни уредби ниско и приблизително напрежение на Siemens и Schneider Electric мотор надзор центрове, както и табла за автоматизация.
" Сатурн-2 " има подготвеност да разшири производството си на ел. съоръжения, климатизация и заваряване.
Междувременно Общинският съвет на Бургас утвърди предлагането на кмета Димитър Николов за съдействие сред Община Бургас, Община Пловдив и " Клъстер Тракия икономическа зона " в процеса за привличане на вложители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР