Кметът на Бургас Димитър Николов пътува към парк Росенец“, за

...
Кметът на Бургас Димитър Николов пътува към парк Росенец“, за
Коментари Харесай

Кметът на Бургас пристигна в „Росенец“

Кметът на Бургас Димитър Николов пътува към парк „ Росенец “, с цел да приказва с протестиращите, заяви Би Ти Ви. С него е и Христо Иванов, който свири общ брой на днешния митинг, сутринта дойде на плажа, само че бе върнат от полиция и се насочи към община Бургас.  По думите му кметът на града Димитър Николов дължи отговор за това за какво при авансово декларирано събитие не могат да стигнат до мястото, в съгласие с полицията.

Около 100 метра е дистанцията сред симпатизантите на Движение за права и свободи и протестиращите. Между тях е компактен кордон от служители на реда.

Ние сме тук, с цел да кажем „ Не на насилието “ и „ Да на толератността “, сподели младежкият лидире на Движението евродепутатът Илхан Кючук. Той повтори, че не желаят напрежение, те са на това място, с цел да поддържат почетния ръководител Ахмед Доган, който е дал обучение на доста от тях. Това е водачът на България, сподели Кючюк.

В същото време катамарани, лодки и яхти са наобиколили пристанището на „ Росенец “. Едни от тях към този момент си потеглиха към Бургас, други си стоят към брега и следят обстановката на плажа.

На една от яхтите младежи обясниха, че дори са пуснали sos сигнал, тъй като морето било бурно. Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ обаче отишъл покрай яхтата и им споделил, че няма по какъв начин да слязат.

В ОДМВР - Бургас е основана нужната организация за недопускане на нагнетяване на напрежение и конфликти, оповестиха от полицията в Бургас. Взетите ограничения целят отбягване и ограничение на конфликтни обстановки, запазване на публичния ред и сигурността на жителите. Полицията приканва участниците и от двете страни да съблюдават полицейските разпоредби.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР