Кметът на Бургас Димитър Николов изказа своите искрени съболезнования на

...
Кметът на Бургас Димитър Николов изказа своите искрени съболезнования на
Коментари Харесай

Кметът: Българската наука загуби уникален ум, а Бургас един от най-силните си застъпници

Кметът на Бургас Димитър Николов изрече своите откровени съболезнования на фамилията на професор Божидар Димитров, почетен жител на Бургас от 2011 година.

" Българската просвета загуби неповторим разум, а Бургас един от най-силните си покровители. Аз изгубих другар. Божидар Димитров несъмнено е една от огромните фигури на българското съвремие и неналичието му дълго ще тежи. Но след него остава доста: написани книги, издигнати и възобновени църкви и монументи, не на последно място - приповдигнатото самочувствие на българина, че сме народ с история, само че и с бъдеще. Бургас и всички околни градове от нашата област изискуем специфична признателност за напъните и силата, с които професор Димитров поредно работи за развиването на по този начин наречения културно-исторически туризъм. С негова помощ станахме доста по-интересни за нашите посетители и по-разпознаваеми на туристическия пазар.

Божидар Димитров беше набожен човек. И направи по този начин, че в Бургас да се съхраняват парченце от Христовия кръст и част от мощите на нашия градски покровител свети Николай.

Сбогом, професоре, ще ни липсваш, само че доста хора в Бургас постоянно ще те помнят с положително! ", сподели кметът Николов.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР