Кметът на Букурещ Габриела Фиря и районните кметове дадоха старт

...
Кметът на Букурещ Габриела Фиря и районните кметове дадоха старт
Коментари Харесай

Започна втората програма за тестване на населението на Букурещ

Кметът на Букурещ Габриела Фиря и районните кметове дадоха старт на втората стратегия за тестване на популацията на града, която има за цел да откри степента на имунитет към коронавирусната зараза, написа в. " Ромъния либера ". Тестовете се вършат на стадиона " Национална сцена ", а резултатите са подготвени за 15 минути.

Кметът на Букурещ Габриела Фиря посочи, че планът допуска тестване на 10 500 поданици на Букурещ, подбрани по представителна извадка от експерти на Института по публично здраве. Избраните за тестване ще получат писма от столичното кметство и от районните кметове, като могат и да откажат теста.

Фиря уточни, че задачата на плана е да се откри по какъв начин е циркулирал вирусът в най-голямото обитаемо място в страната и каква е степента на натурален имунитет на популацията на столицата. Кметицата посочи, че процедурата не е мъчителна, а просто се взема капка кръв от върха на пръста. Резултатите ще бъдат изпратени на националните управляващи, а тестваното лице ще получи информация посредством писмо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР