Кметът на благоевградското село Българчево предлага да се ограничи броят

...
Кметът на благоевградското село Българчево предлага да се ограничи броят
Коментари Харесай

Кмет на благоевградско село предлага да се ограничи броят на кучетата в едно домакинство

Кметът на благоевградското село Българчево предлага да се ограничи броят на кучетата, които едно домакинство има право да отглежда. Дотам се стига след многото потърпевши хора от улични кучета и шума през нощта.

Надка Иванова е подавала към този момент два пъти тъжби до кметството в село Българчево, че кучетата на нейните съседи ѝ пречат, тъй като лаят доста мощно и я плашат.

Казва, че няколко пъти са я нападали и едвам е успявала да се избави без съществени пострадвания.

Елена Стойчева, която е кмет на селото, предлага всяко домакинство да отглежда не повече от две кучета. Освен това споделя, че би трябвало да се ограничи броят и на котките.



" Най-вече се тормозя за децата, те в този момент са онлайн, само че когато ходеха на учебно заведение те потеглят доста рано за ученическия рейс. Тук не са проблем бездомните кучетам - тук проблем са кучета на притежатели, които вечер ги пускат безсистемно да се разхождат, заран не ги прибират в точния момент и става глутница от кучета ", съобщи Елена Стойчева, кмет на село Българчево.

Тя добави, че стопаните са предупреждавани с констативни протоколи, че би трябвало да се съблюдават условията по съответните закони.

" Тези хора подценяват като институция кметството и разпоредбите, които са основани със закон ", разяснява Елена Стойчева.

Част от живеещите в селото са съгласни с предвижданите промени.

От Община Благоевград обявиха, че измененията ще бъдат препоръчани за гласоподаване на Общинския съвет.

Сигнал за казуса е подаден и до Агенцията по сигурност на храните, с цел да се ревизира дали са регистрирани и чипирани кучетата в семействата.

Автор: Ирина Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР