Кметът на Благоевград Илко Стоянов и представители на синдикалните организации

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов и представители на синдикалните организации
Коментари Харесай

За първи път от 2006 г. насам! Кметът на Благоевград и синдикатите подписаха Колективен трудов договор в сферата на културата

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и представители на синдикалните организации подписаха Колективен трудов контракт, с който се подтиква активността на ФА „ Пирин “, Камерна опера и Биг Бенд – Благоевград и създателите в регионалния център на Пиринско. Това е първият сходен акт за общината от 20 06 година насам.

Според клаузите, залегнали в контракта, художествено-творческия личен състав има право на 44 дни заплатен годишен отпуск. За художествено-техническия личен състав са планувани 34 дни.

Отделно от това са планувани преимущества за чиновници, които имат 2 деца до 18-годишна възраст, като същите имат обезпечени спомагателни два дни заплатен годишен, а чиновници с 3 или повече деца - 4 дни в допълнение.

Поетапно ще бъдат достигнати изискванията на националния браншови трудов контракт.

„ Благодарим на кмета Стоянов за положените старания и за градивния разговор, който имаме опция да водим сред другите страни “, разясниха след сключване на документа представители на синдикалните организации.

Колективният трудов контракт урежда въпроси на трудовите и осигурителните връзки на чиновниците, които не са регламентирани с повелителни разпореждания на закона в региона на обществения разговор, трудовите правни отношения, изискванията на труд, средствата за работна заплата, спомагателното трудово заплащане и/или компенсациите, работното време, почивките и отпуските, общественото развиване и подкрепяне и други


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР