Кметът Димитър Николов проведе разговор със зам.-министъра на регионалното развитие

...
Кметът Димитър Николов проведе разговор със зам.-министъра на регионалното развитие
Коментари Харесай

Кметът на Димитър Николов разговаря със зам.-министър Нанков

Кметът Димитър Николов организира диалог със зам.-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков за казуса с качеството на водата и водоснабдяването в бургаското село Димчево. Той още веднъж изиска подпомагане за построяването на водопреносна мрежа там, за която Община Бургас има импортиран план, касаещ три села - Димчево, Маринка и Твърдица.

Зам.-министър Нанков увери, че поради спешността му планът предпочитано ще получи поддръжка, а ВиК има подготвеност да стартира работа по реализирането му.

" Благодаря на зам.-министър Нанков за незабавната интервенция. Така ще може да се помогне действително на жителите на Димчево ", съобщи бургаският кмет. Той добави, че планът ще бъде импортиран още веднъж във ВиК - Бургас, а сдружението от своя страна ще го показа за разглеждане на идното съвещание на националната ВиК асоциация.

Днес кметът Николов се срещна на място с поданици на село Димчево, по отношение на проблематичните зони след огромното наводняване от предходната седмица, породено от проливните дъждове. Там към момента има аграрни площи под вода, а помпите на Напоителни системи не престават да не работят, защото и те са под водата. В момента изпомпването се реализира с техника на Пожарната.

Кметът Димитър Николов беседва още с шефа на Напоителни системи - Бургас - Диян Петров, и изиска незабавно предложение за техническо решение, което да възобнови работата на помпената станция, както и други незабавни ограничения от страна на държавното сдружение.

Община Бургас е подготвена да подкрепи държавните органи, виновни за решение на казуса в Димчево, само че се надява на експедитивни дейности от тяхна страна в тази спешна обстановка. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР